Ja

Mohammad Younes – undersköterska

Varför har du valt att jobba i hemtjänsten?

Jag är utbildad undersköterska. Sedan så tycker jag om att lyssna på människor, är social och trivs både med att jobba i grupp och självständigt. Jag tänker att det är viktigt det jag gör i jobbet och att det bidrar till ett bra samhälle. De som önskar bo kvar hemma och samtidigt få hjälp vill jag finnas för. Jag vill bidra till att förmedla trygghet och bryta ensamhet för dem. Det sociala är lika viktigt som det medicinska i det här jobbet. Hur vi mår styr jättemycket i kroppen.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

Jag tycker om att träffa människor och lära mig om andras liv. Många av de jag möter är äldre och har gått igenom mycket i livet.  Man får livsinsikter och det är intressant att lyssna till andras berättelser och erfarenheter. Ofta har vi också olika kulturer och kan lära känna varandras.

Vilka utmaningar finns i yrket?

Det är alltid ledsamt när man vill hjälpa men kanske inte kan det. Det är bra att vi är en bra arbetsgrupp och har lätt att be varandra om hjälp. Det kan till exempel vara en vårdtagare som ramlat och man behöver vara två för att lyfta. Då kanske man inte kan hjälpa på en gång själv utan behöver invänta hjälp. Man vill kunna hjälpa.

Hur ser en arbetsdag ut?

Innan arbetspasset börjar så samlas man med kollegorna och samtalar, delar tankar och stöttar varandra. Alla dagar ser sedan olika ut. Man besöker vårdtagarna, oftast ensam men ibland så är vi två. Till exempel så hjälper vi till med frukost och måltider, handlar mat, delar medicin och bäddar. Vid larm så tar den som har tid det och vi hjälps åt att vara flexibla. Man har ofta telefonkontakt med kollegorna flera gånger per dag och stöttar varandra. Vi är en bra arbetsgrupp som trivs med grupparbete samtidigt som alla kan jobba självständigt också.

Mohammad Younes

Jag tycker om att träffa människor och lära mig om andras liv.

%%#6a762a%%accent-1%%