Viktig information om coronapandemin

Cookies

Den här webbplatsen sätter tillfälliga webbkakor (cookies) när du använder vissa tjänster. Dessa kakor behövs för att dessa tjänster ska fungera. När du stänger ner webbläsaren kommer all information att raderas.

Cookies är små textfiler som innehåller tekniskt stöd för att på olika sätt underlätta för dig som användare av en webbplats.

När du använder ornskoldsvik.se och gör vissa val läggs filen in på din dator. De flesta cookies tas bort från datorn när du lämnar webbplatsen. Dessa kallas sessions-cookies och visar oss hur du rör dig på webbplatsen. De sparas i cirka 30 minuter.

Andra typer av cookies sparas i 30 dagar, till exempel när du fyller i något på webbplatsen som till exempel sökord i vår sökmotor. De som sparas på din dator är för att kunna identifiera dig vid återkommande besök.

Observera att det är ingen personlig information om besökaren, som e-post eller namn som sparas.

Du kan själv välja att vi inte får spara cookies

Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel lyssna-funktionen eller talande webb inte fungerar.

Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator, du kan även radera tidigare lagrade cookies.

Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om det.

Så här hanterar Örnsköldsviks kommun din IP-adress när du besöker vår webbplats

När du besöker ornskoldsvik.se samlar vi in din IP-adress. I förteckningen nedan kan du se vilka verktyg vi använder, för vilka syften din IP-adress samlas in, vem som tar del av uppgiften samt hur länge den sparas.

Din IP-adress kommer endast att delas med andra utanför organisationen om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om det är nödvändigt för att vi ska kunna fullgöra vårt uppdrag. Vi kommer inte att använda din IP-adress för något annat syfte än vad som anges i förteckningen.

Förteckning över system, verktyg och loggar där IP-adress samlas in

System/verktyg/logg

Vizzit

Sitevision

Brandväggsloggar

Rättslig grund

Uppgift av allmänt intresse

Uppgift av allmänt intresse

Rättslig förpliktelse

Ändamål

Behandling av IP-adresser för att analysera besöksstatistik och navigeringsmönster och därigenom utveckla och förbättra besökarnas användarupplevelse.

Behandling av IP-adresser

· för att analysera besöksstatistik och navigeringsmönster och därigenom utveckla och förbättra besökarnas användarupplevelse.

· av säkerhetsskäl, för att kunna härleda intrång, överbelastningsattacker och liknande.

Behandling av IP-adresser av säkerhetsskäl, för att kunna härleda intrång, överbelastningsattacker och liknande.

Användare/åtkomst

Anställda vid kommunikationsavdelningen

Anställda vid kommunikationsavdelningen

Anställda vid IT-avdelningen

Tredjelandsöverföring

Nej

Nej

Nej

Lagringstid

Ingen lagring

Uppgifter gallras när de inte längre behövs

 180 dagar

Dina rättigheter

Enligt dataskyddsförordningen har du rättigheter som bland annat innebär att du kan begära att få ut ett registerutdrag, begära att dina personuppgifter rättas, begränsas eller, i vissa fall, raderas. Du kan läsa mer om dina rättigheter på Örnsköldsviks kommuns webbplats, www.ornskoldsvik.se/gdpr Länk till annan webbplats..

Synpunkter på personuppgiftshantering

Kommunstyrelsen är personuppgiftsansvarig för den information vi samlar in när du besöker vår webbplats. Om du har synpunkter på hur vi hanterar dina personuppgifter kan du vända dig till kommunstyrelsen på kommunen@ornskoldsvik.se eller till kommunens dataskyddsombud på dataskyddsombud@ornskoldsvik.se.

Du kan även lämna klagomål rörande personuppgiftshanteringen till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). För information om hur du lämnar klagomål kan du besöka IMY:s hemsida. Länk till annan webbplats.