Länk till startsidan

Yrkesutbildningar

Yrkesutbildningarna är framtagna utifrån ett regionalt behov på arbetsmarknaden. De flesta motsvarar Skolverkets nationella yrkespaket. Vi erbjuder yrkesutbildningar både på distans och på plats i Örnsköldsvik. Det finns även möjlighet att studera yrkesutbildningar i andra kommuner.

Möjligheter till jobb

På Arbetsförmedlingens webbplats kan du söka på olika yrken och se information om bland annat löneläge samt möjlighet till arbete. Länk till annan webbplats.

Förkunskaper

De flesta yrkesutbildningarna kräver minst godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande vuxenutbildning (godkänt i delkurs 4). För vissa utbildningar eller kurser krävs mindre och vissa mer. Se respektive utbildning för förkunskapskrav.

Att läsa på distans kräver datorvana och att du kan jobba självständigt.

Betyg

Betyg sätts efter varje kurs. Efter avslutad utbildning kan du få en "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det är ett dokument som tillsammans med dina betyg visar att du läst samtliga kurser inom yrkesutbildningen. Du måste själv beställa betyg och "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det gör du via e-tjänsten Beställ betyg.