Länk till startsidan

Yrkesutbildning distans i annan kommun

Vi samarbete med Trainor (före detta Teknikutbildarna i Sundsvall). Du kan söka under hela året.

Du läser på distans och under laborationstillfällen måste du vara på plats i Sundsvall. Företagsförlagd del ingår. Vi erbjuder fyra olika inriktningar, läs mer om varje inriktining på Trainors webbplats, där ser du bland annat kurser med mera:

På Arbetsförmedlingens webbplats kan du söka yrken och se information om löneläge, möjlighet till jobb med mera, för de olika yrkesinriktningarna. Länk till annan webbplats.

Förkunskaper

Om du vill läsa till elektriker vid en vuxenutbildning ska du innan utbildningen startar ha kunskap motsvarande lägst betyget E i nedanstående ämnen. Det är en förutsättning för att klara av utbildningen och ett yrkesliv som installationselektriker.

  • Svenska 1, eller Svenska som andraspråk 1
  • Matematik 1a
  • Engelska 5

Kurstid

Individuell kursstart. Utbildningens längd varierar men räkna med upp till ett år.

Kostnad

Du betalar ingen kursavgift men måste själv bekosta arbetskläder, resor, boende och kurslitteratur (bland annat ett digitalt kurslitteraturpaket på cirka 1700 kronor),

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel, se mer information på CSNs webbplats. Länk till annan webbplats.

Ansökan

Ansökan kan göras under hela året. Du ansöker genom att fylla i både Teknikutbildarns i Sundsvalls blankett. Samt göra en ansökan här på webbplatsen se Ansök om kurser eller yrkesutbildningar - Ansök om kurser i annan kommun. Där du fyller i dina uppgifter samt laddar upp ifylld blankett som bifogad fil.

Ansökningsblanketter hittar du på Teknikutbildarnas webbplats, välj den blankett för den inriktning du är intresserad av.  Länk till annan webbplats.