Koka vatten för mat och dryck i Trehörningsjö

Med anledning av att bakterier upptäckts vid en rutinprovtagning kan dricksvattnet för boende i Trehörningsjö vara förorenat. Som en säkerhetsåtgärd ska därför vatten som används till mat, dryck och tandborstning kokas upp. Läs artikeln - koka vatten för mat och dryck i Trehörningsjö

Länk till startsidan

Avgifter för vård- och omsorgsboende

Bra att veta

Du som bor på ett vård- och omsorgsboende och får stöd, service och kommunal sjukvård betalar en omsorgsavgift. Omsorgsavgiften begränsas av en maxtaxa. Utöver omsorgsavgiften betalar du även för personliga kostnader som inte ingår i maxtaxan. 

Den högsta omsorgsavgift (maxtaxa) som kommunen får ta ut år 2023 är 2 359 kronor per månad. Om du vistas på sjukhus minskas din omsorgsavgift med 1/30 per dag från första till sista hela dag på sjukhuset. Om du har sagt upp en insats för en sammanhängande följd av minst 30 dagar behöver du inte betala något.

Lämna in ett underlag så att avgiften blir rätt

För att kommunen ska kunna beräkna vilken omsorgsavgift du ska betala, behöver du lämna ett underlag för beräkning av avgift. Skicka in underlaget till kommunen inom tre veckor från det datum som står på dittavgiftsbeslut. Om du inte skickar in blanketten i tid får du betala högsta möjliga avgift.

Du är skyldig att meddela förändringar som påverkar din omsorgsavgift, oavsett när de inträffar under året.

Du kommer att få ett skriftligt beslut om din avgift. Du har rätt att överklaga beslutet.

Betalning

Du betalar omsorgsavgift och personliga kostnader i efterskott. Det betyder att om du får hjälp i januari, skickar kommunen fakturan i februari. Den fakturan ska du betala senast 30 mars.

Betala gärna via autogiro. Vill du ha mer information, kontakta kommunens avgiftshandläggare.

Kontakt

Välommen att kontakta avgiftshandläggare via kontaktcenter.

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 1
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök receptionen stadshuset Nygatan

Adress: Nygatan 16, plan 1
Öppettider receptionen Nygatan: 07:45–16:30 helgfria vardagar, lunchstängt 11:30–12:30 (15 maj–15 sept  07:45–15:45)
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns möjlighet till drop-in att träffa finsk- och nordsamiskspråkig kommunvägledare.