Länk till startsidan

El Sistema - för ett inkluderande samhälle

El Sistema är en global visionsdriven kulturrörelse med ursprung från Venezuela som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela i orkester och sjunga i kör tillsammans. Genom att upptäcka glädjen och skönheten i konsten ges barnen verktyg att skapa drömmar och mål med egen drivkraft.

El Sistema i Örnsköldsvik verkar för ett inkluderande samhälle där barnen kan få växa i ett sammanhang. Vi har verksamhet på Sörliden-, Högland- och Hållängetskolan. Där kan elever från och med åk 1 eller 2 spela blås-, stråk- eller symfoniorkester. I åk 4 blir verksamheten frivillig och de deltar i ensembler på skolan. Det är viktigt för oss att eleverna träffas, spelar och sjunger tillsammans med varandra från de olika skolorna och även tillsammans med El Sistema-verksamheter från andra delar av Sverige.

Under Vänstay träffas barn och familjer på särskilda familjekvällar för att spela, sjunga, och fika tillsammans. Vi har även ett gemensamt Stor-Vänstay varje termin. Vänstays sker i samarbete med Sörliden-Valla Samverkansförening.

Vi är tacksamma för sponsringen från Övikshem och Holmen Skog till barnens instrument under HT 2020.

För frågor kontakta Kulturskolans verksamhetsledare via kontaktcenter eller
se kontaktuppgifter här.