Länk till startsidan

Brottsoffer

Bra att veta

Att bli utsatt för ett brott innebär i många fall en chockartad händelse. Att kunna få stöd och hjälp när tillvaron är ur balans kan ha stor betydelse för att komma vidare.

Oavsett hur allvarligt du upplever det brott du har utsatts för är du välkommen att vända dig till brottsofferjouren. För dig som är ung och har blivit utsatt för ett brott finns dessutom kommunens stödcentrum som en resurs. Tveka inte att söka hjälp.

Brottsofferjour

Brottsofferjouren i Örnsköldsvik är en ideell organisation som är religiöst och politiskt obunden. Via brottsofferjouren kan du få råd och stöd, hjälp i kontakter med myndigheter och försäkringsbolag, stöd i samband med rättegång samt eventuell annan hjälp enligt dina önskemål.

Har du drabbats av ett brott eller annan dramatisk händelse ska du aldrig tveka att höra av dig. Även ett litet brott kan kännas som en allvarlig kränkning. Även anhöriga till brottsoffer eller vittnen är välkomna att höra av sig.

Stöd till unga brottsutsatta

Du som har blivit utsatt för brott och är 20 år eller yngre kan få råd och praktisk hjälp från kommunens stödcentrum för unga brottsutsatta. Du får veta vilket stöd som finns, hur du gör en polisanmälan och hur rättsprocessen går till. De som jobbar på stödcentrum är beredda att lyssna om du vill berätta om det du råkat ut för och hur du känner dig.

Stödcentrum är en öppen verksamhet dit alla unga brottsutsatta kan vända sig. Även föräldrar, syskon eller kompisar till en ungdom som har blivit utsatt för brott kan höra av sig till stödcentrum. Brottet behöver inte vara polisanmält.

Personalen som arbetar på stödcentrum har tystnadsplikt. Alla besök är gratis.

Kontakt

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Telefon: 073-274 85 21

E-post: stodcentrum@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660–880 00 Helgfria vardagar kl 07:30–17:00 (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Brottsofferjouren

E-post: info@vasternorrland.boj.se