Länk till startsidan

Journaler

Bra att veta

Som patient kan du ge ditt tillstånd att kommunen och andra vårdgivare tar del av varandras journaluppgifter på elektronisk väg, så kallad sammanhållen journalföring. För dig som patient betyder sammanhållen journalföring enklare kontakter med vården, säkrare bedömningar och snabbare väg till rätt diagnos och behandling.

Om en vårdgivare vill se den journal som du har hos Örnsköldsviks kommun måste de först fråga dig om de får läsa den. Det är bara vårdpersonal som har behov av informationen och som du har en aktuell patientrelation med som har rätt att läsa din journal. För att kunna ta del av informationen måste vårdpersonalen identifiera sig med e-legitimation i journalsystemet

Om du inte vill att vissa journaluppgifter ska delas med andra vårdgivare har du möjlighet att spärra de uppgifterna från delning. Vill du senare göra uppgifterna tillgängliga kan du begära att vårdgivaren tar bort spärrarna.

Du kan också välja att helt stå utanför sammanhållen journalföring. Om du väljer att spärra uppgifter eller att stå utanför systemet måste du själv se till att varje vårdgivare får den information de behöver för att ge dig en god och säker vård.

Kontakt

Spärra journal via support

Telefon: 0660-886 50

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)