Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Att tänka på inför resa med färdtjänst

Säg till om du behöver extra hjälp

Chauffören hjälper dig med bagage och hjälpmedel, att ta dig i och ur fordonet, spänna fast säkerhetsbältet samt till och från dörr/entrén. Vid behov kan du även få hjälp i trapphuset till/från lägenhetsdörren. Tala om att du behöver hjälp med detta när du beställer din resa. Du får ta med bagage i mån av plats, max tre matkassar.

Medresenär

Som färdtjänstresenär har du rätt att ta med en medresenär som reser till och från samma adress som dig. Medresenären betalar samma avgift som den färdtjänstberättigade.

Ledsagare

Om du behöver mer hjälp än vad chauffören kan ge för att klara av själva bilfärden, kan du ansöka om tillstånd att ta med ledsagare när du ansöker om färdtjänst.

Ta med färdtjänstkortet

När kommunen beviljat din ansökan får du ett färdtjänstkort hemskickat. Kortet ska du ha med dig vid färdtjänstresorna. Färdtjänstkortet är personligt och får under inga omständigheter överlåtas till någon annan. Kortet gäller tillsammans med godkänd ID-handling.

Fri följeslagare på buss

Du som har färdtjänst får åka buss med fri följeslagare på Din Turs samtliga busslinjer inom Västernorrlands län. Du visar upp ditt färdtjänstkort och betalar din biljett med separat busskort och följeslagaren åker med utan kostnad.

Samåkning

Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken. Färdtjänstresorna samordnas därför så att flera resenärer kan dela transporten. Det innebär att du kan få samåka tillsammans med andra och restiden kan bli längre.

Synpunkt på resa

Vill du lämna synpunkter på din färdtjänstresa, kontakta Länstrafiken Din tur.