Länk till startsidan

Besöksverksamhet

Bra att veta

Röda Korset Örnsköldsvik och kommunen samarbetar i en besöksverksamhet som vänder sig till dig som skulle uppskatta att få sällskap ibland. Du kanske vill ha sällskap ut på sociala aktiviteter, promenader, fikastunder eller helt enkelt bara någon att prata med? Det är precis den typen av gemenskap och utbyte som verksamheten, som kallas besöksvän, går ut på.

En besöksvän är en person som frivilligt valt att hjälpa till att bryta ensamhet och bidra till social gemenskap. Du möter samma person varje gång. Du och din besöksvän träffas 1-2 gånger i månaden och gör olika saker tillsammans. Ni sätter upp en gemensam plan men det är du och dina behov och önskemål som ska styra vad ni hittar på.

Röda Korsets besöksvänner har utbildning för sitt uppdrag. De som deltar i besöksverksamheten är en mångfald av personer med olika bakgrund, etnicitet, kön, åldrar och funktionsförmågor. Det stärker möjligheten att matcha besöksvän och dig som tar emot besöket på ett sätt som ger ett fint utbyte. Besöksvännen har ett tystnadslöfte gentemot dig som tar emot besöket.

Det kostar inget att få en besöksvän.

Vill du veta mer om besöksverksamheten eller anmäla ditt intresse för att få en besöksvän, kontakta Röda Korsets frivilligledare eller kommunens äldre- och anhörigkonsulent.

Kontakt

Catharina Ericsson

Äldre- och anhörigkonsulent

Telefon: 0660-881 98

E-post: catharina.ericsson@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)