Länk till startsidan

Volontär utomlands och lokala solidaritetsprojekt

Bra att veta

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för unga mellan 18 och 30 år att arbeta som volontär i projekt i sitt eget land eller utomlands. Projekten pågår mellan två och tolv månader och huvudsyftet är att stödja lokalsamhället. Det kan till exempel handla om att ordna aktiviteter för unga, stötta i integrationsverksamhet eller bidra med insatser för miljö och hållbarhet. 

Örnsköldsviks kommun har en Quality Label, vilket betyder att man kan ta emot och sända volontärer inom Solidaritetskåren. Sedan 2019 har kultur och fritidsavdelningen tagit emot flera volontärer inom sin verksamhet och flera unga från Örnsköldsvik har även fått chans att åka iväg till projekt utomlands.

Kommunen har också möjlighet att stötta unga mellan 18-30 år som har en bra idé att utveckla, att söka projektmedel från EU och genomföra ett solidaritetsprojekt. Din grupp ska bestå av minst fem personer och projektet ska sträva efter att förbättra ditt lokala samhälle.

Är du intresserad av att veta mer, kontakta projektsamordnaren på kultur och fritidsavdelningen.

Kontakt

Hanna Flemström

Projektsamordnare

Telefon: 070-361 17 74

E-post: hanna.flemstrom@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00 Helgfria vardagar kl 07:30–17:00 (15 maj–15 september 07:30–16:15)