Länk till startsidan

Läs om ferieplatser

Aktivitetsledare

Aktivitetsledare i centrum. Du kommer att möta barn- och unga i olika aktiviteter. Blandade aktiviteter inom skapande, service-tjänster och guidning.

Period: 1, 2 och 3

Område: Centrala Örnsköldsvik

Fastighetsskötsel/lokalvård

Innefattar både arbete inomhus och utomhus och innehåller vaktmästeri och städning tillsammans med en erfaren person.

Period: 1

Område: Hela kommunen

Friluftsliv, kulturarv och konst

Bemanning i museets reception och café, i vår skapande verkstad samt inskanning av dokument. Även arbete utomhus med tex skulpturer och andra kulturanläggningar som kranarna i hamnen.

Period: 1, 2 och 3

Område: Centrala Örnsköldsvik

Fritidsbanken

Jobba med utlåning av fritidsmaterial. Större delen av arbetet är förlagt i utemiljön runt om i kommunen. Du utgår från centrala Örnsköldsvik.

Period 1, 2, 3

Område: Centrala Örnsköldsvik

Fritidshem

I fritids ingår arbete med lärande både för barnens del och din egen del. Du kommer att vistas ute mycket och prova på ett omväxlande arbete samt visa ansvar mot yngre människor och finnas till hands i deras vardag.

Period: 1. Enstaka fritidshem tar emot period 2 och 3.

Område: Hela kommunen

Förskola

På förskola ingår arbete med lärande både för barnens del och din egen del. Du kommer att vistas ute mycket och prova på ett omväxlande arbete samt visa ansvar mot yngre människor och finnas till hands i deras vardag.

Period: 1. Enstaka förskolor tar emot i period 2 och 3

Område: Hela kommunen

Gatumusikant

Som gatumusikant får du underhålla stadens invånare och turister med sång och musik i centrala stan, därför är det viktigt att du behärskar något instrument eller tycker om att sjunga inför andra.

Period: 1 och 2

Område: Centrala Örnsköldsvik

Kök

Inom kök finns det både tillagningskök och mottagningskök. Exempel på arbetsuppgifter är beredning av grönsaker, matlagning, beredning av mat till hemmaboende pensionärer, diskning, städ och varumottagning.

Period: 1. Enstaka kök erbjuder platser under period 2 och 3.

Område: Hela kommunen

Läsambassadör

Du kommer att arbeta tillsammans med en annan feriearbetare. Du läser flytande med god förståelse och trivs med att möta barn i olika åldrar. Tillsammans med din arbetskamrat kommer du att vara ute och läsa med barn på fritidshem och andra platser där barn samlas. Läser du flytande på fler språk än svenska så är det positivt.

Period: 1 Enstaka fritidshem kan även ta emot på andra perioder.

Område: Centrala Örnsköldsvik

Paradiset

Paradiset har som målsättning att skapa glädjefulla och energigivande upplevelser för alla besökare. Våra feriearbetare får därför arbeta för att säkerställa att alla våra ytor är hela och rena inför att besökarna kommer. I arbetsuppgifterna ingår därför dagligt underhåll och städarbete både inomhus och utomhus. Det kan även ingå enklare måleri- och trädgårdsarbete under perioden.

Pirat på paradiset

Paradiset vill överträffa förväntningarna hos våra besökare och har därför över tid utvecklat besöksvärdar som interagerar och busar med besökare i form av pirater. Piraterna hos är ”skådespelare” som ska hjälpa framförallt våra yngre besökare in i fantasins värld, skapa lättsam spänning i deras tillvaro genom att göra små bus och ge dem utmaningar för att tillsammans med dem ska skapa minnesvärda stunder.

Arbetet är väldigt fritt men ställer stora krav på dig att du vågar interagera med olika kunder och ikläda dig rollen av en vänlig och busig pirat!

Parkarbete

Här får du hjälpa till att hålla gräsmattor och rabatter är välstädade. Du arbetar med att klippa gräs eller rensa rabatter tillsammans med andra ungdomar i olika delar av vår kommun. Ni utgår från centrum.

Period: 1, 2 och 3

Område: Centrala Örnsköldsvik

Turistvärd

Du får hjälpa turister med olika tips på aktiviteter, visa ut platser på karta och vara ett ansikte utåt för Örnsköldsvik. Jobbet utgår från centrala stan.

Period: 1 och 2

Område: Centrala Örnsköldsvik

Ung kommunutvecklare

Som ung kommunutvecklare får du en kortare utbildning, träffa politiker samt göra en enklare granskning av en del av kommunen och utifrån det lämna förslag på förbättringar inom något/några områden där kommunen behöver bli bättre.

Period: 1

Område: Centrala Örnsköldsvik

Vård och omsorg

Jobbet sker på något av våra äldreboenden. Där träffar du många personligheter med spännande erfarenheter. Du får möjlighet att sätta guldkant på deras vardag genom att erbjuda promenadsällskap, läsning, musikaktiviteter eller annat som ni kan hitta på.

Period; 1, 2 och 3

Område: Hela kommunen

Örnsköldsviks Hamn och Logistik

Huvudsak arbete i industrihamnen i Köpmanholmen, men kan även vara i någon av våra andra hamnar.

Ogräsplockning, plocka skräp både inomhus och i våra magasinsbyggnader. Mindre målningsarbeten.

Period: 1