Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • 2023 positivt turismår för Örnsköldsvik i Höga Kusten

2023 positivt turismår för Örnsköldsvik i Höga Kusten

332 468 gästnätter 2023 – antalet besökare till Örnsköldsvik i Höga Kusten fortsätter att öka.

Tillväxtverkets statistik för fjolåret visar att gästnätterna i Örnsköldsvik ökade totalt med 6,7 procent jämfört med 2022. Ökningen för de utländska besökarna var 12,4 procent och landade på totalt 46 353 nätter.

—Mycket glädjande siffror för Örnsköldsvik och lite extra roligt att vi ökar avseende utländska besökare. Här bidrar även vår lokala högkonjunktur och vårt internationella näringsliv som medverkar till ökad affärsturism, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef vid Örnsköldsviks kommun.

Både camping- och hotellnätterna ökade 2023. Störst var ökningen för campinganläggningarna, medan hotellen hade flest gästnätter. De största utländska marknaderna för Örnsköldsvik var 2023 Finland, Norge och Tyskland där Finland stod för den största ökningen.

För Sverige som helhet ökade turismen med 1,2 procent från 2022. Utländska gästnätter ökade med 11,3 procent.

Läs mer på Höga Kusten Destination AB's webbplats: Fler besöker Höga Kusten under hela året Länk till annan webbplats.

Publicerad: