Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Miljöpriset till cirkulär konsumtion och naturskydd
Foto på miljöpristagarna där de håller i blommor och diplom.

Årets miljöpristagare: Anna Söderström (Mini och planeten), Andro Stenman och Helen Forsgren (Naturskyddsföreningen Örnsköldsvik). Foto: Tidningen 7.

Miljöpriset till cirkulär konsumtion och naturskydd

När Örnsköldsviks kommuns och Tidningen 7:s gemensamma miljöpris ”Miljörnen ” nyligen delades ut uppmärksammades dels föredömliga insatser för hållbar klädkonsumtion, dels ett mångårigt engagemang för natur och miljö.

Miljöpriset, bestående av en check på 3 000 kronor att donera till en organisation samt blommor, diplom och ett konstverk skapat av elever i Hållängetskolans årskurs 3, delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 25 mars. Med miljöpriset ”Miljörnen” vill kommunen och Tidningen 7 uppmärksamma insatser som bidragit till hållbar utveckling och inspirerat andra till miljönytta, energieffektiviseringar och energiomställning eller står för annan positiv utveckling inom miljöområdet. Miljöpriset delas årligen ut i två kategorier: enskilda personer, organisationer eller föreningar samt till ett företag.

Miljöpriset i kategorin företag tilldelas Mini och planeten med följande motivering:
” Företaget har med sin cirkulära affärsmodell, försäljning av begagnade barnkläder mot ersättning till tidigare ägare, rönt stora framgångar i Örnsköldsvik med omnejd. På lokal nivå bidrar verksamheten stort till en mer hållbar konsumtion där kläder används hela sin livslängd och inte endast under relativt korta perioder hos den första ägaren”. Företagets ägs av Anna Söderström.

Miljöpriset i kategorin privatperson, förening eller organisation tilldelas Naturskyddsföreningen Örnsköldsvik. Motiveringen lyder: ” Medlemmarna i den lokala enheten i Örnsköldsvik har under många år arbetat oförtrutet för att med diverse aktiviteter engagera fler människor i kampen för att ge naturen och miljön det stöd som alltid varit viktigt, men i den värld vi nu lever i, är viktigare än någonsin. Det outtröttliga engagemanget är värd all beundran och uppmärksamhet i form av ett miljöpris”. Föreningen representerades av Helen Forsgren och Andro Stenman.

Publicerad: