Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Magnus Wiberg blir vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik
Magnus Wiberg fotograferad i gatumiljö.

Magnus Wiberg tillträder i augusti som vd för det nybildade bolaget Örnsköldsviks Transport och Logistik AB.

Magnus Wiberg blir vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik

Magnus Wiberg blir vd för det nybildade holdingbolaget Örnsköldsvik Transport och Logistik AB (ÖTL AB) som ska samla transport- och logistikverksamheterna inom den kommunala Rodretkoncernen. Han tillträder tjänsten den 12 augusti 2024.

Magnus Wiberg kommer närmast från en tjänst på bolaget Absolicon, där han arbetat sedan 2021 som rådgivare till bolagets vd och med ekonomisk styrning. Innan dess har han under fyra år arbetat som vd för Region Västerbottens telekombolag, AC-Net, samt över tio år inom Ericssonkoncernen i olika globala ledande roller mot dess största kunder.

– Vi är mycket glada att Magnus tar rollen som vd för vårt nybildade bolag Örnsköldsvik Transport och Logistik, säger Tomas Karlson, styrelseordförande för ÖTL AB. Han har erfarenhet från både näringsliv och offentlig sektor och framför allt är han en erfaren ledare med ett samarbetsinriktat och relationsbyggande arbetssätt.

– Örnsköldsvik är i en stark tillväxtfas, där Magnus erfarenhet av strategisk planering, affärsutveckling samt förmåga att få medarbetare och verksamheter med sig, är viktiga egenskaper för att fortsätta utvecklingen av Örnsköldsviks hamnar, terminal, flygplats och skärgårdstrafik. Allt till nytta för vårt näringsliv och våra invånare, säger Tomas.

– Jag är glad för möjligheten att bli vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik och ser fram emot att lära känna och få jobba med medarbetarna för att tillsammans utveckla verksamheterna som finns i de båda bolagen, säger Magnus Wiberg. Jag brinner för Örnsköldsvik och regionens utveckling och har längtat efter ett jobb som kan göra skillnad på den ort där jag är född och vuxit upp. Att få möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen känns väldigt hedrande.

– Både Örnsköldsviks Hamn och Logistik och Örnsköldsvik Airport är viktiga företag för Örnsköldsviks näringsliv, invånare och besökare. Jag ser fram mot att få jobba med utvecklingsmöjligheterna i ett tätt samarbete med näringslivet i Örnsköldsvik, kommunen och övriga kommunala bolag, avslutar Magnus Wiberg.

Det här är Örnsköldsvik Transport och Logistik

Örnsköldsvik Transport och Logistik AB (ÖTL AB) ägs av Örnsköldsviks kommun genom Rodret och är holdingbolag till Örnsköldsvik Hamn och Logistik samt Örnsköldsvik Airport. Holdingbolaget har bildats för att optimera och samordna gemensamma resurser inom transport- och logistikområdet i syfte att möta kommunens mål samt omvärldens behov och trender. Allt för att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt inom kommunen och regionen.

Publicerad: