Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Fritidsbanken flyttar in i större lokaler
Foto på flera friluftsprylar såsom orange flytväst.

Fritidsbanken flyttar in i nya större lokaler på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

Fritidsbanken flyttar in i större lokaler

Fritidsbanken har vuxit ur sina befintliga lokaler på Lasarettgatan 23 A i Örnsköldsvik. I februari får verksamheten tillgång till nya rymligare lokaler på Sjögatan 5, gamla Skeppshandeln. Så snart lokalerna anpassats kommer invigning ske.

Fritidsbanken växer, både i antal låntagare och antal artiklar. Till idag har butiken gjort cirka 14 000 utlån och antalet registrerade artiklar uppgår till cirka 8 000. Butiken på Sjögatan kommer erbjuda bättre anpassade lokaler till Fritidsbankens verksamhet, bland annat en större verkstad för att service och underhåll av prylarna. Det kommer även finnas parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till butiken.

— Vi är tacksamma för alla som skänker prylar till oss och till alla låntagare. Vi hoppas kunna erbjuda en än bättre upplevelse i våra nya lokaler och ber om förståelse om det blir lite rörigt en kort period i samband med flytten, säger Leif Nilsson, platsansvarig, Fritidsbanken.


Flytten av Fritidsbankens verksamhet innebär även att Mötesplats 23:an, som just nu huserar i samma lokaler, kommer att få en dubblad verksamhetsyta. Något som välkomnas både av fritidsledare och ungdomar.

— Det känns roligt att vi får större lokaler, det gör att vi tillsammans med ungdomar som besöker oss kan börja planera för att utveckla vår verksamhet, säger Kent Näsman, t.f chef för kultur- och ungdomsenheten, Örnsköldsviks kommun.

Publicerad: