Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Var med och gör skillnad på din ort – bli räddningstjänstpersonal i beredskap

Var med och gör skillnad på din ort – bli räddningstjänstpersonal i beredskap

Vill du ha ett meningsfullt extrajobb vid sidan om ditt nuvarande jobb? Kommunens räddningstjänst behöver fler brandmän på landsbygden som kan rycka ut när olyckan är framme. Tillsammans kan vi skapa trygga och säkra miljöer i våra närsamhällen.

Den 18 och 25 september utförs tester för blivande räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB). Är du intresserad? Välkommen med din anmälan.

Arbetet som räddningstjänstpersonal i beredskap är spännande och varierande. Det består av räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Att kunna samarbeta, bemöta och hjälpa människor i utsatta situationer är betydelsefullt för uppdraget. Att verka som räddningstjänstpersonal i beredskap innebär att man anställs inom räddningstjänsten i Örnsköldsviks kommun. Räddningstjänsten betalar för den tid som man deltar i utryckningar, övningar, utbildningar samt beredskap. Alla ersättningar regleras utifrån ett specifikt RiB-avtal.

-Som RIB-anställd gör du många av uppgifterna som en heltidsbrandman, men inte hela tiden. Du kan åka ut på larm som till exempel insats i väntan på ambulans, trafikolyckor eller bränder i hem eller skog och mark. Du får en gedigen utbildning och kunskaper som kan komma till nytta på din vanliga arbetsplats, du ger arbetsgivaren tillgång till en professionell livräddare, säger Stefan Sjödin, ansvarig för räddningstjänstpersonal i beredskap Örnsköldsviks kommun.

Av totalt elva brandstationer i kommunen är tio bemannade med RiB-personal som varje år åker på cirka 600 räddningsuppdrag tillsammans runt om i kommunen. Sammanlagt arbetar idag 130 brandmän vid kommunens tio deltidsbrandstationer i Örnsköldsvik, Moliden, Bjästa, Sidensjö, Bredbyn, Solberg, Björna, Gideå, Trehörningsjö och Husum.

Nyfiken på vad det innebär att arbeta som räddningspersonal i beredskap?
Läs mer om jobbet och anmäl ditt intresse här

Publicerad: