Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Tolva i Sverige i bäst-att-leva-lista 
fotomontage med en vy över hustak med en man inklippt i bild.

Kommundirektör Magnus Haglund är glad över Örnsköldsviks goda betyg i Bäst-att-leva undersökningen.

Tolva i Sverige i bäst-att-leva-lista 

Örnsköldsvik kommer på en fin placering som tolva av 290 kommuner i tidningen Fokus årliga undersökning om kommuner som det är bäst att bo. Den handlar om utbildning och barnomsorg, vård och omsorg, jobb och karriär, kommunikation och infrastruktur, trygghet och sociala problem, serviceutbud, fritid, privatekonomi och offentlig ekonomi. Bästa betygen får Örnsköldsvik för tryggheten, privatekonomin, serviceutbudet och fritiden. 

— Roligt att höra, säger kommundirektör Magnus Haglund. Det bekräftar också andra tidigare undersökningar. Bland annat får Örnsköldsvik bra betyg av Örnsköldsviksborna själva som plats att bo på och rekommendationsbenägenheten är hög. Att trygghetsaspekten är viktig för människor idag är självklart, och för kommunens del är det också en väldigt viktig del att både värna och utveckla.

— Varmt välkomna att flytta till Örnsköldsvik – en kommun med alla möjligheter till ett gott liv och med en väldigt stark arbetsmarknad med intressanta jobb!, säger Magnus Haglund.


Är du nyfiken på Örnsköldsvik? Läs mer här och låt dig inspireras av att bo och leva i Örnsköldsvik.

Intresserad av att veta mer om arbetsmarknaden i Örnsköldsvik? Läs mer på Jobba & Levs webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad: