Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Varning för kraftigt snöfall
Man skottar snö i snöyra

Örnsköldsviksområdet kan få uppemot 30 cm snö natten mot fredag, detta i kombination med starka vindar.

Varning för kraftigt snöfall

Under torsdagkvällen väntas ett kraftigt snöfall med starka vindar nå Ångermanlands och Västerbottens kustland. Räkna med trafikproblem och inställda kommunikationer.

SMHI har utfärdat en orange varning för kraftigt snöfall längs Ångermanlands och Västerbottens kustland upp till Umeå. Snöfallet väntas i kustlandet bli kraftigt samtidigt som det blåser friska sydostliga vindar, vilket kan leda till trafikproblem och snödrev. Snöfallet beräknas dra in över området under torsdagskvällen vid 21-tiden och pågå hela natten fram till 07:00 på fredag morgon 30 december. Total snömängd som väntas är 20-30 cm. Snöfallet följs under fredagen av stigande temperatur och vid kusten kan snöfallet övergå till snöblandat regn eller regn.

Snöovädret väntas bli mest intensivt i Örnsköldsviksområdet. Längs övriga norrlandskusten från Sundsvallstrakterna upp till och med Norrbotten råder en gul vädervarning från torsdag klockan 16:00 till fredag 07:00. Snöfall rör sig in söderifrån samtidigt som det blåser friska sydostliga vindar, vilket kan leda till trafikproblem och snödrev.

Till följd av snöovädret bör man räkna med mycket begränsad framkomlighet på vägarna samt förseningar eller inställda avgångar inom buss-, tåg- och flygtrafik.

– I Örnsköldsviks kommun förbereder vi oss för snöovädret bland annat genom att planera för snöröjning och att säkra hemtjänstens verksamhet. Vi vill också uppmana allmänheten att inte ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt, säger kommundirektör Magnus Haglund.

 

Håll dig gärna uppdaterad om väderlek, väglag och kommunikationer:
SMHI - vädervarningar Länk till annan webbplats.

Trafikverket - trafikinformatio Länk till annan webbplats.n

Din tur - trafikinformation Länk till annan webbplats.

P4 Västernorrland Länk till annan webbplats.Publicerad: