Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Glädjande besked för alla badsugna i Husum
En person simmar frisim i en bassäng

Fredag 30 september öppnar allmänhetens bad i simhallen i Husum.

Glädjande besked för alla badsugna i Husum

Inom kort öppnar allmänhetens bad i Husum igen efter en längre tids uppehåll. Föreningen Husums IF Skidor har skrivit avtal med kommunen och planen är att välkomna allmänheten till första badpasset fredag 30 september.

Allmänhetens bad erbjuds på simhallarna i Björna, Bredbyn, Köpmanholmen och nu även i Husum. Vid varje tillfälle ska det alltid finnas minst två utbildade badvärdar på plats. Via Paradiset har badvärdar utbildats inom bland annat livräddning, vattensäkerhet samt hjärt- och lungräddning. Badvärdarna uppdaterar sina kunskaper en gång per år.

Avtalet mellan kommunen och Husums IF Skidor gäller öppnandehållande av allmänhetens bad i Husum simhall varje helgfri fredag kl 17:30-21:00, fördelat på bad och lek kl 17:30-20:00, samt motionssim kl 20:00-21:00. Tidsperioden sträcker sig från september till och med sista maj.

— Tillgång till simhallar är bra för både motion och rekreation samt även för bättre vattenvana och simkunnighet. Det känns fantastiskt bra att få öppna upp allmänhetens bad i Husum igen, nu hoppas vi på att alla badsugna i Husum hittar hit, säger idrottsstrateg, Peter Kallin, fritidsenheten, Örnsköldsviks kommun.

Här kan du se aktuell info om öppettider samt prisuppgifter för allmänhetens bad i kommunen.

Publicerad: