Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Informationsmöte om flyktingmottagande i Mellansel
Två händer som möts. Bilden är blå och gul som Ukrainas flagga.

Informationsmöte om flyktingmottagande i Mellansel

Kriget i Ukraina innebär att många människor är på flykt. Migrationsverket bjuder nu in till informationsmöte om att flyktingar kommer att placeras i kommunen. Mellansel är den första ort som är aktuell och därför bjuder alltså Migrationsverket i samverkan med Örnsköldsviks kommun, Nordek, Framtidskyrkan och Svenska Kyrkan in till informationsmöte måndagen den 14 mars.

- Det finns ett stort behov av boendeplatser för de människor som flyr, säger Migrationsverkets enhetschef Cecilia Borgh. Vad detta innebär och lite tankar kring olika framtidsscenarier och hur vi kan samverka för att hantera situationen på bästa sätt kommer vi att prata om under kvällen.

Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén kommenterar:

- Det pågår just nu ett fruktansvärt krig i Ukraina. Vi kommer att göra allt för att hjälpa de som flyr till vår kommun. Därför vädjar jag till alla att fortsätta visa den välvilja och välkomnande som vi är vana vid. När vi nu träffas i Mellansel gör vi det med inriktningen att än en gång jobba tillsammans och hittar lösningar som kan skänka människor trygghet. Vår kommun, våra invånare, föreningar och företag har under tidigare kriser lyfts som föredöme – tillsammans kan vi göra det även denna gång.

- Jag har idag haft en träff med integrations- och migrationsminister Anders Ygeman samt civilminister Ida Karkiainen, fortsätter Per Nylén. Budskapet är tydligt – vi behöver jobba tillsammans och våra kommuner står närmast medborgarna. Det är vad vi gör lokalt som är avgörande för att få en ordnad mottagning och trygghet för de människor som flyr. Vi har många erfarenheter av kris de senaste åren. Vi står starka tillsammans för att hjälpa människor i nöd.

Informationsmöte i Mellansel

Datum: måndag 14 mars

Tid: 18.00

Plats: Stora salen, Mellansels IF

Publicerad: