Länk till startsidan

Låna och skänk utrustning till Fritidsbanken

Låna utrustning

Utlåningstiden är 14 dagar för att många ska få chansen att låna och prova utrustningen som finns på Fritidsbanken. Ibland när Fritidsbanken är ute och gör särskilda aktiviteter kan du också låna bara några timmar eller för en dag.

Du uppger namn, mobilnummer eller e-postadress när du lånar hos Fritidsbanken. När du lånar får du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

Fritidsbanken utgår från att du sköter återlämningstiden. Om inte så tappar du din möjlighet att låna i framtiden.

Fritidsbanken vill förstås att du är försiktig med det du lånar och meddelar om något skulle gå sönder. Skulle något gå sönder försöker Fritidsbanken laga det. Om inte det går så blir du inte ersättningsskyldig.

Skänka utrustning

Fritidsbanken samlar in sport och friluftsutrustning året om via ett samarbete med Miva och Startpunkten. Om du vill skänka utrustning till Fritidsbanken kan du lämna den på återvinningscentralernas insamling för Fritidsbanken. Det finns insamlingsställen på Må och på serviceorterna Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum. Om du hellre vill lämna den på plats i butiken på Lasarettsgatan 23 A går det också bra.

Fritidsbanken behöver få in mer av det mesta och tar tacksamt emot det du vill skänka. Tänk dock på att det bör vara någorlunda hel utrustning. Mindre skavanker kan repareras men inte exempelvis en knäckt skida.