Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Brandskydd i hemmet

Att förebygga och tänka i förväg är en bra grundregel för eget brandskydd. De vanligaste brandorsakerna i våra hem hänger ihop med att vi lagar mat eller eldar i eldstäder. I december månad ökar också antalet bränder när vi tänder mycket levande ljus.

Med bättre kunskap och brandvarnare, brandfilt och brandsläckare hemma går det att förhindra många olyckor. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar snabbt på den livsfarliga röken och varnar dig tidigt så att du kan ta dig i säkerhet. Testa din brandvarnare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats. Länk till annan webbplats.

Alla bränder är små i början. Det är därför viktigt att veta hur du direkt ska agera om det uppstår en brand. Grundregeln är:

  • Rädda
  • Varna
  • Larma
  • Släck

På Myndigheten för samhällskydd och beredskaps webbplats kan du hitta mer information och filmer om brandskydd i hemmet. Länk till annan webbplats.