Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Du är här:


 • Illustration med tre ungdomar och en lysande gitarr med texten I repris sceniska 2021, känslan på textens utformning är futuristisk
  Premiärvisning måndag 17 maj av I REPRIS, estetiska programmets slutprojekt
  I år presenterar eleverna på estetiska programmet, med inriktning dans och musik, på Örnsköldsviks gymnasium sitt slutprojekt i form av en film. Missa inte premiärvisningen av produktionen I REPRIS måndag 17 maj kl 18:30.
  Läs mer


 • Information från kommunstyrelsen den 4 maj 2021
  Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 maj 2021. Kompletta handlingar finns under rubriken politiska beslut och protokoll.
  Läs mer

 • Örnsköldsviks företagsklimat har rankats
  Kommunen deltar i servicemätningen Öppen jämförelse Företagsklimat (Insikt). Coronaviruset covid-19 har påverkat företagare hårt och delvis kommunens arbete. Trots en viss nedgång inom en del områden ser utvecklingen positiv ut i Örnsköldsvik och kommunen fortsätter ha en bra kundnöjdhet bland företag.
  Läs mer

 • Drönarbild: Södra infarten till Örnsköldsvik med rondellplan
  Vistelseförbud på tre platser i staden under Valborg
  Rondellplan, Paradisgaraget samt parkeringsområdet vid Fjällräven center är de platser där kommunen utfärdat vistelseförbud, kvälls- och nattetid under Valborg-första maj.
  Läs mer

 • Konstgräsplan inomhus med fotboll i förgrunden
  Inga matcher för unga i Västernorrland ännu
  Tidigare i veckan meddelade Folkhälsomyndigheten att barn och unga födda 2002 och senare skulle få börja tävla eller spela enstaka matcher igen. Men sett till den fortsatt höga smittspridningen i Västernorrland avråder regionens smittskyddsläkare från matcher och tävling fram till den 21 maj, oavsett vilken idrott det gäller.
  Läs mer


 • Utvidgade regionala rekommendationer i hela länet från 30 april
  På grund av ett högt smittläge i länet utökas de regionala rekommendationer som gäller för Västernorrland från och med 30 april. Rekommendationerna är beslutade i samråd mellan regionens smittskydd och Länsstyrelsen. De regionala rekommenationerna är ett tillägg utöver gällande nationella råd och förskrifter.
  Läs mer

 • Per Nylén Kommunstyrelsens ordförande
  Kommunstyrelsens ordförande om det allvarliga smittläget
  Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén kommenterar det allvarliga smittläget i Örnsköldsvik och påminner alla om att ta ansvar och hjälpas åt.Skydda dig själv och andra genom att följa myndigheternas rekommendationer. Umgås bara med dina närmaste.Tack du som tar ditt ansvar!Uppdaterad information om coronaviruset på kommunens samlingssida: ornskoldsvik.se/covid19länk till annan webbplatsFölj myndigheternas rekommendationer www.krisinformation.selänk till annan webbplats
  Läs mer

 • Biblioteksbussen med konstnärlig utsmyckning på utsidan.
  Biblioteksbuss ska nå fler lässugna barn och äldre i Örnsköldsviks kommun
  Örnsköldsviks kommun är omfattande till ytan och behovet är stort att nå ut med biblioteksservice i hela kommunen. Därför satsar kommunen nu på en biblioteksbuss som rullar ut på vägarna i slutet av sommaren.
  Läs mer

 • Testbild
  Ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen inom skolan
  Smittspridningen har tyvärr inte avtagit och därför har bildningsförvaltningen beslutat att även årskurs 9 övergår till fjärr- och distansundervisning. Örnsköldsviks gymnasium kommer även att helt övergå till fjärr- och distansundervisning. Mer detaljerad information kommer att komma från respektive skola.
  Läs mer


 • Webbsändning och kallelse av kommunfullmäktige 26 april klockan 13.00
  Med anledning av situationen med coronapandemin kommer kommunfullmäktiges sammanträde ha ett något annorlunda upplägg. Några ledamöter deltar i fullmäktigesalen, från andra sammanträdesrum eller på distans. Mötet öppnas eventuellt lite senare än vanligt och det innebär att webbsändningen kan starta något senare.
  Läs mer

Nyheter

Prenumerera på våra artiklar

Du missar väl inte något viktigt? Du kan prenumerera på våra artiklar via e-post eller RSS-flöde. Genom att prenumerera på ett RSS-flöde får du automatiskt information om aktuella artiklar utan att behöva besöka webbplatsen. Läs mer om RSS.