Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Bjästa servicehus blir tillfälligt LSS-boende

Bjästa servicehus blir tillfälligt LSS-boende

De befintliga platserna inom gruppboende enligt LSS räcker inte för att svara upp mot behovet. Nu ställs delar av Bjästa före detta servicehus om till tillfälligt boende.

Inom kort sker byggstart av nytt gruppboende inom LSS i Gullänget och förhandsbesked för ytterligare gruppbostad i Domsjö har nyligen lämnats in. I avvaktan på att dessa boenden ska stå klara, vilket beräknas till hösten 2022 respektive 2023, har omsorgsnämnden beslutat att ta delar av före detta Bjästa servicehus i anspråk för att erbjuda tillfälligt boende för personer som stått i kö för LSS-boende en längre tid.

Planen är att det tillfälliga gruppboendet i Bjästa ska kunna ställas i ordning och tas i bruk av boende och personal i september 2021. Erbjudan om plats har gått ut till personer som väntat länge och där lokalernas standard inte utgör ett hinder. Exempelvis är badrummen i gamla Bjästa servicehus inte tillgängliga med permobil eller rullstol.

Omsorgsnämndens beslut innebär att den planerade försäljningen av Bjästa servicehus med inriktning att omvandlas till trygghetsboende förskjuts tidsmässigt.

Publicerad: