Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Bjästa servicehus blir tillfälligt LSS-boende

Bjästa servicehus blir tillfälligt LSS-boende

De befintliga platserna inom gruppboende enligt LSS räcker inte för att svara upp mot behovet. Nu ställs delar av Bjästa före detta servicehus om till tillfälligt boende.

Inom kort sker byggstart av nytt gruppboende inom LSS i Gullänget och förhandsbesked för ytterligare gruppbostad i Domsjö har nyligen lämnats in. I avvaktan på att dessa boenden ska stå klara, vilket beräknas till hösten 2022 respektive 2023, har omsorgsnämnden beslutat att ta delar av före detta Bjästa servicehus i anspråk för att erbjuda tillfälligt boende för personer som stått i kö för LSS-boende en längre tid.

Planen är att det tillfälliga gruppboendet i Bjästa ska kunna ställas i ordning och tas i bruk av boende och personal i september 2021. Erbjudan om plats har gått ut till personer som väntat länge och där lokalernas standard inte utgör ett hinder. Exempelvis är badrummen i gamla Bjästa servicehus inte tillgängliga med permobil eller rullstol.

Omsorgsnämndens beslut innebär att den planerade försäljningen av Bjästa servicehus med inriktning att omvandlas till trygghetsboende förskjuts tidsmässigt.

Publicerad: