Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Vaccination inom hemtjänst och hemsjukvård pågår

Vaccination inom hemtjänst och hemsjukvård pågår

I nuläget, när vecka 10 inleds, är personal och boende inom vård- och omsorgsboende vaccinerade. Det innebär att friska personer kan besöka sina anhöriga under förutsättning att övriga försiktighetsåtgärder efterlevs. Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd till andra boende, besökare och personal, tvätta händerna.

Snart är även brukare inom hemsjukvård och hemtjänst vaccinerade med sin första och sin andra dos. I och med att Astra Zenecas vaccin nu godkänts även för äldre personer kommer vaccinationstakten att kunna gå lite snabbare, under förutsättning att vaccin levereras i tilräcklig omfattning. Vaccinationsflödet är nu inne i fas 2 då bland annat personer som är 70 år och äldre samt personer med insatser enligt LSS erbjuds vaccin. De äldsta inom gruppen för fas 2 (där även personer 65+ ingår) prioriteras först. Region Västernorrland tar nu över mer av insatserna och vaccination inleddes i curlinghallen vid Skyttis förra veckan.

Viktigt att tänka på: oavsett om någon är vaccinerad eller inte gäller fortfarande samhällets restriktioner, personliga försiktighetsåtgärder och hänsyn till andra.

Publicerad: