Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Två helt nya yrkeshögskoleutbildningar i höstens utbud

Två helt nya yrkeshögskoleutbildningar i höstens utbud

Myndigheten för Yrkeshögskolan har nu presenterat vilka yrkeshögskoleutbildningar som beviljats stöd och därmed kommer att starta kommande läsår.

Glädjande nyheter för Örnsköldsvik är att åtta utbildningar inom tre olika utbildningsområden beviljats stöd. Av dessa är två helt nya utbildningar. Provtekniker, maskinutveckling som ges av Institutet för tillämpad hydraulik (ITH) och CAD-ingenjör inom processindustrin som ges av Plushögskolan AB – Teknikhögskolan.

– Med de nya utbildningarna stärks och breddas utbudet av utbildningar inom teknik och tillverkning ytterligare. CAD-ingenjör inom processindustrin har efterfrågats från det lokala arbetlivet i flera år och det är viktigt för aktörer inom processindustrin att utbildningen nu har landat i Örnsköldsvik. Provtekniker är en eftertraktad yrkesgrupp hos de tillverkande industrier som utvecklar maskiner i kommunen, säger Martina Hallberg, utvecklingsstrateg vid kommunledningsförvaltningens folkhälso- och kompetensenhet.

De utbildningar som redan bedrivs i Örnsköldsvik och fått förnyat stöd denna ansökningsomgång är: Medicinsk Fotterapeut - Kunskap & Kompetens i Sverige AB, Kyrkomusiker 100% och Kyrkomusiker 50% och Musikmakarna Songwriters Academy of Sweden - Föreningen Mellansels Folkhögskola, Hydraultekniker, ITH och Produktionsutveckling Industri 4.0 - YrkesAkademin YH AB.

– Förnyat stöd till en pågående utbildning är ett tecken på att det är en utbildning som håller god kvalité och utbildar till yrken som är fortsatt efterfrågade, fortsätter Martina Hallberg.

Utbildningarna kommer att starta under läsåret 21/22. Längre fram kommer information om innehåll och hur ansökan går till på yrkeshögskolans webbplats Länk till annan webbplats..

Publicerad: