Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Aktuella händelser
  • Museet och konsthallen - öppet som vanligt under pågående renovering

Museet och konsthallen - öppet som vanligt under pågående renovering

Örnsköldsviks museum- och konsthall på Läroverksgatan får en välbehövlig uppfräschning där tak, fasad och fönster ska renoveras. Trots att hela byggnaden är inbäddat i skyddsmaterial och byggställningar, så är museet öppet precis som vanligt.

— Vi är jätteglada att renoveringen nu blir av, säger museichef Anki Berg. Fasaden har varit på fallrepet länge, och de senaste åren har särskilda staket fått sättas upp runt entrén för att inte besökare ska få nedfallande bitar i huvudet.

Renoveringsarbetet påbörjades i slutet av april och ska vara färdigt sista september. Museet är öppet med fri entré, som vanligt under hela perioden.

Historisk kuriosa:

Det har tidigare gjorts två större renoveringar, på 1950-talet och i slutet av 1980-talet, då byggnaden blev stadens museum. Huset byggdes ursprungligen som samskola, en skola där flickor och pojkar gick i samma klass, och stod färdigt 1905. Därefter blev det Örnsköldsviks Tekniska skola, och en tid även bibliotek, innan det slutligen invigdes som Örnsköldsviks museum, 1978.

Publicerad: