Utbildningar

Vanliga frågor

När kan jag börja läsa hos er?

Komvux Arken har alltid kursstarter i januari och augusti. De flesta kurser startar även regelbundet under terminstid, både på grundläggande vux och gymnasial vux. Hos våra samarbetsskolor finns möjlighet att starta gymnasiala distanskurser varje vecka.

Hur lång tid tar en kurs?

Kurstiden är indivuduell. Det är möjligt att läsa en kurs på allt ifrån 5 veckor upp till 20 eller kanske till och med 40 veckor. Du bör planera med en studie- och yrkesvägledare. Att läsa exempelvis matte och språk på fem veckor brukar inte fungera.

Hur fungerar schemat?

Komvux Arkens kurser dagtid finns ofta gemensamma lektioner som du måste göra allt för att komma på. Därutöver finns tider då läraren handleder dig. Du och läraren kommer överens om dessa tider utifrån ditt behov. Vi råder dig att planera för så många lektioner som möjligt.

På distanskurser kan det ibland finnas moment som måste genomföras på plats, men det mesta görs hemifrån. Det finns deadlines som du måste hålla, ofta i form av uppgifter som lämnas in regelbundet för att du ska anses vara aktiv i kursen. Slutprov på distanskurser skrivs på plats.

Jag jobbar dagtid och kan inte komma på lektionerna?

Vi erbjuder ett stort antal distanskurser på gymnasial vux. Kurserna är öppna året runt. Vi ger en kvällskurs på grundläggande nivå samt en sfi-kurs.

När är det lovdagar?

Det finns inga lovdagar men under vissa dagar är det begränsad lärarbemanning och självstudier.

Alla dagar under din studieperiod räknas med när du har studiemedel från csn. Om du vill göra uppehåll i studierna under exempelvis en vecka kan du inte få pengar från csn under den tiden.

Hur gör jag om jag vill vara ledig?

För kortare ledighet pratar du med dina lärare. För längre ledighet måste du ansöka hos rektor.

Hur gör jag om jag blir sjuk eller måste vårda barn?

Blir du sjuk och har pengar från csn ska du anmäla till försäkringskassan redan första sjukdagen. Vård av barn anmäls direkt till CSN. På csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beskrivs detta närmare. Meddela också din lärare via mejl om du inte kan komma på en lektion som ingår i din planering.

Sidan uppdaterades

2018-11-27

Sidansvarig: