Betyg

Vanliga frågor

Sätter ni alltid betyg?

Kurserna betygsätts i skalan A - F. Betyget F är icke godkänt. Om det vid kursslut inte finns underlag för att sätta betyg kan läraren sätta ett streck. Om du avbryter en kurs innan ditt planerade kursslut sätts inget betyg.

Så kallade orienteringskurser betygssätts inte utan där får du i stället ett intyg.

Gymnasiearbetet är egentligen ingen kurs och betygssätts endast med godkänt eller icke godkänt.

Hur får jag mina betyg på papper?

Du måste själv fylla i en betygsbeställning för att få dina betyg på papper. Vi tar ingen avgift för att skriva ut betyg.

Vilka olika betygsdokument finns?

Det vanligaste dokumentet som vi utfärdar är Utdrag ur betygskatalog. Om du saknar gymnasieexamen kan du planera med en studie- och yrkesvägledare för ett examensbevis.

Skickar ni betygen till universitet eller andra skolor?

 Från och med 2015 överför vi dina betyg till den nationella betygsdatabasen som är kopplad till antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. När du söker utbildningar på universitet och högskolor behöver du alltså inte skicka betyg på kurser som är betygssatta av oss under 2015 och framåt. Efter att du sökt utbildning på antagning.se kan du själv logga in där och se dina meriter som har kommit till dem.

Till skolor som inte är anslutna till antagning.se (exempelvis yrkeshögskolor och folkhögskolor) måste du själv skicka dina betyg.

Sidan uppdaterades

2017-05-09

Sidansvarig: