Kurslitteratur

Vanliga frågor

Vilka böcker ska användas?

På länken finns litteraturlista för gymnasiekurser på Komvux Arken. Där hittar du också länkar till de böcker som används hos våra samarbetsskolor. Observera att varje skola själv bestämmer sin kurslitteratur och att du måste kolla vad som gäller vid just den skola där du ska studera.

Kan jag låna böckerna hos er?

På SFI får du låna böcker, men till kurser på grundläggande- och gymnasial nivå måste du bekosta dina egna böcker. Detta gäller även vid prövning. Du bör skaffa böckerna så fort som möjligt då kurstiden ofta är starkt komprimerad.

Finns det begagnade böcker?

Vi kan inte hjälpa dig med begagnade böcker, men det finns internetsajter för begagnade kursböcker. Du kan självklart också kolla med elever som gått kursen tidigare. Det brukar också finnas lappar på anslagstavlor på skolan, där elever vill sälja sina böcker. Se till att du får den senaste upplagan. Det kan du lätt kolla på exempelvis Bokuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Adlibrislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där du också ser vad nypriset är.

Finns det e-böcker?

I vår litteraturlista hänvisas till pappersboken, men fler och fler böcker finns som e-böcker. I vissa fall kan man prenumerera på boken under en viss tid och sedan försvinner inloggningsrättigheterna.

Sidan uppdaterades

2017-05-09

Sidansvarig: