Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Höglidenskolan – kommunens nya högstadieskola

Invigningen av kommunens nya skola, Höglidenskolan, skedde inte med bandklippning utan bandknytande. Här knyter nämndens ordförande Kristoffer Park band tillsammans med några av skolans elever.

Centrum fick en helt ny grundskola till läsårsstarten i augusti 2019. Detta eftersom elevantalet ökat påtagligt i centrum. Det ökade behovet av skollokaler för Örnsköldskolan, Höglandskolan och Sörlidenskolan löstes genom att renovera vuxenutbildningens gamla lokaler i Parkskole-området.

Med start våren 2018 renoverades och byggdes skolan om. Den fick bland annat ett nytt tak och ny ventilationen. Projektet kostade 82 miljoner kronor.

Den nya skolan tar emot elever i årskurs 7 – 9 från Höglandskolan och Sörlidenskolan och är byggd för 350 elever.

Bilderna är från byggstarten i juni 2018 och från invigningen av skolan i september 2019.

Att skolan heter Höglidenskolan är något som eleverna fått bestämma i en namngivningstävling. Det segrande förslaget är en kombination av Höglandskolan och Sörlidenskolan. Lid betyder ”backe” eller ”sluttning” och passar väldigt bra för den nya skolan, som ligger högt upp på en tydlig sydsluttning.

På bloggen Skollokaler Örnsköldsviklänk till annan webbplats kan du läsa mer om aktuella byggprojekt för skollokaler och lite annat smått och gott kopplat till skolan. Om Höglidenskolan kan du läsa på skolans hemsida.

Bygget startade inte med spadtag, eftersom byggnaden redan fanns på plats. Det blev istället att bila i betong. Här ses kommunalråd Per Nylén bila i betongen tillsammans med en av Höglidenskolans blivande elever.

Sidan uppdaterades

2020-01-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eric Bagger
Utredare
070 - 662 10 82
Skicka e-post