Höglidenskolan – kommunens nya högstadieskola

Skollokalerna i centrum håller på att ställas om i och med att antalet elever ökat. Det ökade behovet av fler skollokaler för Örnsköldskolan, Höglandskolan och Sörlidenskolan har resulterat i att centrum får en helt ny grundskoleenhet i vuxenutbildningens gamla lokaler på Skogsgatan.

Höglidenskolan som den nya skolan kommer heta ska stå inflyttningsklar inför läsåret 2019/2020, i augusti 2019 och kommer ta emot elever i årskurs 7-9 från Höglandskolan, Sörlidenskolan och Örnsköldskolan. Den nya skolenheten kommer att ha ungefär 300 elever när den är inflyttningsklar, men växer enligt prognos under de följande åren och är därför byggd för 350 elever.

Lokalerna på Skogsgatan kommer genomgå en renovering och ombyggnation som innebär att skolan bland annat kommer få ett nytt tak och att ventilationen byts ut. Projektet är beräknat till 82 miljoner kronor. Byggprojektledare är Robert Lundgren vid kommunens fastighetsavdelning.

Att skolan ska heta Höglidenskolan är något som eleverna bestämt i en namngivningstävling. Det segrande förslaget är en kombination av Höglandskolan och Sörlidenskolan. Lid betyder ”backe” eller ”sluttning” och passar väldigt bra för den nya skolan, som ligger högt upp på en tydlig sydsluttning.

I blogginlägget Skogsgatan 7-9 skola på bloggen Skollokaler Örnsköldsvik 2018 kan du ta del av mer info.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2019-01-24

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eric Bagger
Utredare
070 - 662 10 82
Skicka e-post