Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Ängsmarkens förskola

Arkitektens vision före byggstart, en förskola som följer terrängen och smälter in i omgivningarna. Hur det sedan blev går att se på den nya förskolans hemsida.

En ny förskoleenhet byggdes i Gullänget 2017 – 2019. Den stod inflyttningsklar i juni 2019. Byggkostnaden blev drygt 42 miljoner kronor.

Den nybyggda förskolan har åtta avdelningar och plats för cirka 120 förskolebarn i åldrarna 1 – 6 år. Den är byggd i två plan med halvplansförskjutning vilket ger upphov till ett spännande formspråk som passar in i den naturliga terrängbilden. Byggnaden är utformad för att möta förskolans behov och funktioner men i planeringsarbetet har det också varit viktigt att hitta en utformning som med enkla medel kan anpassas för annan verksamhet utifrån framtida behov.

Det var i lokalförsörjningsplan 2015 – 2019 som det beslutades om att bygga tre nya förskoleenheter. Behovet har ökat sedan dess och numera planeras för åtminstone fem förskolebyggen på sikt.

När Ängsmarkens förskola stod klar kunde Ängens paviljongförskola vid Ängetskolan avvecklas. Det blev samtidigt startskottet för nästa skolbygge i Gullänget – en ny träningsskola för kommunens grundsärskoleelever. Den finns också att läsa om här på hemsidan.

På bloggen Skollokaler Örnsködlsvik kan du läsa mer om aktuella byggprojekt inom skolan och annat smått och gott kopplat till skolan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ivriga bandklippare

Bild från invigningen av Ängsmarkens förskola, den 2 september 2019. Bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park får hjälp med bandklippningen av förskolebarnen.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eric Bagger
Utredare
070 - 662 10 82
Skicka e-post