Arbetet med skollokaler

I kommunen pågår ett ständigt arbete med att se över skollokalerna utifrån de behov som finns. Förändringar av lokalbehovet innebär satsningar på det nuvarande lokalbeståndet både på kort och lång sikt och innefattar både renoveringar, samordning och nybyggnationer.

Här kan du läsa mer om aktuella byggprojekt inom skolan:

Sjölyckans förskola

Ängetskolan

Regnbågens förskolaöppnas i nytt fönster

En ny förskola i centrum

... och några färdiga byggprojekt:

Anundsjöskolan

Höglidenskolan - kommunens nya högstadieskola

Ängsmarkens förskola

Övriga lokalprojekt:

Gymnasieutredning

Bakgrund till arbetet

En ökad efterfrågan på förskoleplatser, möjligheten att skapa en mer sammanhållen grundsärskola och ett förändrat lokalbehov för övriga skolverksamheter är bakgrunden till att skolans framtida lokalbehov ses över och en lokalförsörjningsplan finns upprättad. Den kallas lokalresursutredning och ska ge en översikt över arbetet de närmaste fem åren. Den uppdateras varje kalenderår, för att ge en huvudsaklig inriktning på arbetet med skollokaler. Planeringen ger ett bra beslutsunderlag för bildningsförvaltningen och bildningsnämnden, så att besluten inför framtida skollokaler blir långsiktiga. Utifrån lokalresursplaneringen pågår ett antal byggprojekt och fler planeras.Ta del av Lokalresursutredningen under "Mer information".

Har du synpunkter?

Vi är intresserade av synpunkter kring skolans lokaler. Skicka dem till Eric Bagger, som arbetar med lokalstrategiska frågor vid bildningskontoret, via formuläret nedan eller med e-post till: eric.bagger@ornskoldsvik.seSidan uppdaterades

2020-02-19

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Utredare
Eric Bagger
070-662 10 82
Skicka e-post

Mer information

Lokalresursutredning för bildningsförvaltningen 2020-2030PDF

På vår blogg kan du läsa mer om skollokalsarbetet i kommunen, men även naturfrågor och säkerhetsfrågor.

Till vår blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster