Du är här:

Yrkeshögskoleutbildning (YH)

YH Utbildningar


Bygglovshandläggare

Kunskap och kompetens i Sverige AB, 300 yhp

Som bygglovhandläggare arbetar du med att handlägga byggprocessen. Idag och under de kommande åren kommer det att vara en betydande efterfrågan av  bygglovhandläggare på arbetsmarknaden. Bortsett från pensionsavgångar innebär den förändrade Plan- och bygglagen från 2010 att nya krav ställs på kommunerna, både när det gäller snabb handläggning och ökad kontroll över byggprocessen.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kunskap och Kompetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hydralsystemtekniker

ITH, Institutet för tillämpad hydraulik, 300 yhp

Som hydraulsystemtekniker jobbar du med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Exempelvis kan du jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera eller underhålla maskiner, analysera driftsäkerhet och energiåtgång. Utbildningen ger dig kunskap om hela systemet. Allt från drivmotorn till rörelsen i ett hydraulsystem och hur den fungerar och styrs.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Filmklipp om hydraulsystemteknikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ITH hemsida
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musikmakarna – Songwriters Academy

Mellansels Folkhögskola, 400 yhp

Utbildningen syftar till att i rusta talangfulla kompositörer för ett yrkesliv inom svenskt och internationellt musikliv. Utbildningen ger dig färdigheter i komposition och musikaliskt hantverk, kunskap i upphovsrättsfrågor, marknadsföring, företagsekonomi, musikhistoria m.m. Alla projekt under utbildningen bygger på verkliga uppdrag från musikförlagen.

Mer information och ansökan
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musikmarkarnas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kyrkomusiker/kantor

Mellansels Folkhögskola, 500 yhp

En kyrkomusiker/kantor får spela och sjunga, leda kör och undervisa i allt från barock till gospel och jazz. För att kunna söka utbildningen måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier samt en väl uppövad förmåga i instrumentalspel och sång. Utbildningen går att läsa på plats eller distans.

Mer information och ansökan
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mellansels Folkhögskolas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Affärsutvecklare besöksnäring (kursstart januari 2019)

Yrkesakademin AB, 400 yhp

Som affärsutvecklare utvecklar och paketerar du tjänster mot befintliga och nya kundgrupper inom turist och besöksnäringen. Som affärsutvecklare bör du vara kreativ och nätverkande. Du ska kunna paketera lösningar utifrån kundens behov men också med lönsamhetsaspekt och med hänsyn till regelverk. Efter avslutad utbildning kan du jobba inom besöksnäringen. Till exempel som affärsutvecklare för anläggningar, destinationer och attraktioner, affärsutvecklare för kommuner, regioner och företag, digital affärsutvecklare eller som egen företagare inom besöksnäring.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yrkesakademins hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medicinsk Fotterapeut

Kunskap & Kompetens i Sverige AB, 300 yhp

En fotterapeut arbetar med hela människan. Det kan vara allt från att vårda fötterna till specifika problem, informera om egenvård samt hitta orsak och verkan till problemen som uppstått. I yrket hjälper man också till med avlastningar, sulor och inlägg som behöver utformas p.g.a. belastningsskador. Alla behöver sköta sina fötter! Vissa grupper är det speciellt viktigt för och dessa är äldre personer, diabetiker, reumatiker, psoriasispatienter, sjuka och handikappade.

Kunskap och Kompetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hydraultekniker, ITH

Institutet För Tillämpad Hydraulik, 110 yhp
Utbildningen är ny i sitt slag då den är uppbyggd på halvårsvisa block där de studerande själva kan välja vilka moduler som är intressanta. De delar som finns att välja mellan är Basblock, Hydraultekniker (Lärande i arbete), Hydraulmontör, Hydraultekniker underhåll och Hydraultekniker utveckling. Utbildningen bedrivs på distans med platsträffar i Örnsköldsvik.

ITH:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Produktionsutveckling Industri 4.0

YrkesAkademin YH AB, 325 yhp

Som produktionsutvecklare arbetar du med att effektivisera flöden, processer, produktionsteknik och mekaniska konstruktioner. Ditt mål är en produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och ingen tidskrävande programmering.

Distansutbildning med utbildningsort Örnsköldsvik.

YrkesAkademins hemsida
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Robot och automationsprogrammerare

YrkesAkademin YH AB, 300 yhp

Samarbete mellan människa och robot driver en tillverkningsrevolution. Idag är automatiserade system en vardag inom branscher där det förut inte var tänkbart. Detta gäller inte bara tillverkningsindustri och logistik utan också vård, omsorg och sociala funktioner kommer att automatiseras. Framtiden är redan här.

Som robot och automationsprogrammerare har du övergripande kunskap om olika programmeringsspråk inom automation. Du konstruerar, diagnostiserar och åtgärdar felkoder, samt avgör vilken automationslösning som är bäst lämpad till en applikation.

Distansutbildning med utbildningsort Örnsköldsvik.

YrkesAkademins hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2019-03-18

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Martina Hallberg
Utvecklingsstrateg
Tel 0660-886 47
e-post

facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster