Du är här:

Varför studera i Örnsköldsvik?

Det du söker finns här.

Vänner
Varje år kommer ca 600 studenter till Örnsköldsvik för att studera och leva livet. Här är norrländskt trivsamt och stämningen familjär. Är du öppen för möten så är det lätt att hitta folk att trivas med här.

Bra utbildning
Välj din framtid med omsorg. I Örnsköldsvik finns unika och utvalda utbildningar på universitets och Yrkeshögskolenivå. För att du ska få ut det bästa av dina studier finns allt som du behöver i centrum: fräscha utbildningslokaler, engagerade lärare, lärcentrum för distansstuderande, studie- och yrkesvägledning och Universitetsbibliotek.

En bra start för framtiden
Som student i Örnsköldsvik ökar du chanserna att nå fram till dina karrärmål redan under studietiden. Flera företag är delaktiga i både undervisning och praktik på utbildningarna. Universitetsutbildningarna har inarbetade utbyten med universitet runt om i världen och även Yh-utbildningarna kan ge dig möjlighet att studera eller praktisera utomlands.

Mycket kul att göra, noll tidsspill.
Här finns mycket att göra året om. Det finns flera skidbackar, hoppbackar och träningshallar, ett unikt kustlandskap och urbergsgrottor, en stor evenemangsarena för hockeymatcher och konserter, massor av fina badsjöar, skateboardanläggning, golfbanor och ridhus.

Bostad i centrum
Som student på universitet,YH-utbildning eller folkhögskola i Örnsköldsvik är du garanterad en bostad genom det kommunala bostadsbolaget Övikshem.
Läs mer om våra studentbostäder och vilka regler som gällerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök lediga lägenheter hos Övikshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2018-10-01

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Jennie Söderström
Utvecklingsstrateg

e-post

facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster