Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Så söker du

Ansök till gymnasiet via e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla elever i grundskolans årskurs nio och gymnasiets introduktionsprogram får inloggningsuppgifter genom sin skola. Har du inte fått någon inloggning, kontakta din studie- och yrkesvägledare eller gymnasieantagningen.

Samverkansområde för gymnasieutbildning i länet

Från och med läsåret 2016/2017 är samverkansområdet i Västernorrland utvidgat till att gälla samtliga nationella program i alla länets kommuner.
Det innebär att ungdomarna i samverkansområdet kan söka dessa gymnasieutbildningar i hela länet även om samma program/inriktning finns i hemkommunen. Om man blir antagen har man också rätt till inackorderingsstöd om man måste bo på skolorten.

Kommunerna:
Härnösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Kramforslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Sollefteålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Sundsvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Timrålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Ångelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samverkan med Jämtland

Örnsköldsvik har också tecknat ett samverkansavtal med Jämtlands gymnasieförbund (Östersund, Åre, Bräcke, Krokom och Ragunda kommuner). Elever inom området kan fritt söka till nationella program hos alla deltagande kommuner. Utbildningarna i Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fristående gymnasieskolor

Fristående gymnasieskolor kan sökas av alla, oavsett var i Sverige de ligger. I kommunen finns Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium och Höga Kusten Teoretiska Gymnasium.

Gymnasieingenjör

Ansökan till Teknikprogrammets fjärde år - Gymnasieingenjör är öppen 15/4-15/5.

Tidsplan gymnasieansökan 2021

Januari
Lösenord lämnas ut och webbansökan öppnar.

1 Februari
Sista dag för ansökan.

13 April
Preliminär antagning presenteras.

13 April - 15 maj
Period för ev. omval och ändringar.

1 Juli
Den slutliga antagningen är klar, du loggar in för att se och svara på antagningsbeskedet.

Augusti
Reservantagning. Läsåret börjar den 21 augusti.

Sidan uppdaterades

2021-01-14

Sidansvarig:

E-tjänster och blanketter

E-tjänst
Ansök till gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blankett
Ansök till gymnasietPDF
Ansök till gymnasiesärPDF

Ansök till TE4 - Gymnasieingenjör öppen 15/4-15/5

 Kontakta oss

Gymnasieantagningen
891 88 Örnsköldsvik
0660-885 53

Skicka e-post