Du är här:

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelprogrammet

Är du intresserad av trender och nytänkande inom mat och dryck?

Restaurang- och livsmedelsprogrammet – för dig som:

  • är serviceinriktad och kreativ
  • gillar matlagning, bakning och drycker
  • är intresserad av catering och butik
  • vill komma in på arbetsmarknaden
  • är intresserad av högre studier

RL-programmet erbjuder dig:

  • varierande undervisningsmetoder
  • goda teoretiska grundkunskaper
  • praktisk matlagning och bakning i våra tre restaurangkök
  • vägar in till olika framtidsyrken
  • nära samarbete med branschen
  • lärlingsutbildning - 1000 kr extra/mån

Nationella inriktningar

Bageri och konditori
Inriktningen ger kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa yrken. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Färskvaror, delikatess och catering
Inriktningen ger kunskaper inom livsmedelsområdet, i syfte att sälja, och om måltiden och dess delar som råvaruval, tillagning, drycker, dukning och uppläggning.

Kök och servering
Inriktningen ger kunskap för arbete med matlagning i kombination med livsmedels-hygien, näringslära och livsmedelskunskap. Inriktningen ger kunskap om service och bemötande, servering och drycker.

Fortsatta studier och arbete
Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger en yrkesexamen. Efter avslutad yrkesutbildning kan du arbeta inom flera olika yrken. Du blir dessutom en attraktiv person på arbetsmarknaden och skapar dig goda kontakter med arbetslivet.
Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier – inom ramen för det individuella valet och val av fördjupningskurs ges du möjlighet att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Gymnasial Lärlingsutbildning
I åk 1 lär du dig grunderna i skolans trygga miljö av behöriga lärare. I åk 2 och 3 sker studierna på Restaurang och livsmedelsprogrammet i form av gymnasial lärlingsutbildning. Det innebär att minst hälften av skoltiden är förlagd på ett företag under två av de tre åren. Yrkeskurserna genomförs alltså delvis på ett företag. Man skriver kontrakt mellan skola, företag och elev. Eleven erhåller även
1 000 kr extra i studiebidrag från CSN när man läser gymnasial lärlingsutbildning.

Nationell Idrottsutbildning
Restaurang- och livsmedelsprogrammet går att kombinera med Nationell Idrottsutbildning (NIU).

Sidan uppdaterades

2019-11-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Programmet finns på Park

Programkontakt
0660-883 50, 883 75
Skicka e-post

tf Rektor
Linus Rutegård
0660-883 28
Skicka e-post

Studie- och yrkesvägledare
Caroline Sandin
0660-883 31
Skicka e-post

Lärlingssamordnare
Cecilia Tellström
0660-889 65
Skicka e-post