Hantverksprogrammet

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet frisör

Har du konstnärlig talang? Är du kreativ?

Hantverksprogrammet – för dig som:

  • är självständig, serviceinriktad och vill arbeta med människor
  • har skaparglädje och tycker om att arbeta med hår
  • är intresserad av trender och har känsla för design, stil och form

Nationell inriktning

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Du lär dig om hud och hår och varvar praktiskt arbete med teori. Att arbeta mot kunder blir ett naturligt inslag i undervisningen. Du kommer även att arbeta med försäljning och service under kundpassen. Du får öva gesällmomenten samtidigt som du utvecklar dina frisörkunskaper.

Vi jobbar med Pivot Point-konceptet som är världens största utbildningssystem för frisördesigner och använder oss av LAB (Learn About Beauty) som är ett webbaserat undervisningsverktyg.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

Praktik ingår i utbildningen. Under ett antal veckor deltar du som elev i arbetsplatsförlagt lärande för att utveckla såväl yrkeskunskaper som en tydlig yrkesidentitet och bli en del av gemenskapen på en arbetsplats.

Gymnasial Lärlingsutbildning

I åk 3 sker studierna på programmet i form av gymnasial lärlingsutbildning. Det innebär att minst hälften av skoltiden är förlagd på ett företag under det sista året. Största delen av yrkeskurserna genomförs alltså på ett företag. Man skriver kontrakt mellan skola, företag och elev. Eleven erhåller även 1 000 kr extra i studiebidrag från CSN när man läser gymnasial lärlingsutbildning.

Fortsatta studier och arbete

Hantverksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning. Här blandas dagligen teoretiska kunskaper med praktiska. Det ger dig en bra grund för en framtid som frisör. Inriktningen kan leda till fortsatta studier – inom ramen för det individuella valet och val av fördjupningskurs ges du möjlighet att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Sidan uppdaterades

2020-10-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Programmet finns på Park

Rektor
Marie Edin
0660-883 32
Skicka e-post

Studie- och yrkesvägledare/
Lärlingssamordnare
Kent Westerin
0660-883 30
Skicka e-post