Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Örnsköldsviks Gymnasium är nu
VVS-college

VVS-och fastighetsprogrammet vid Örnsköldsviks Gymnasium har blivit utsedd till VVS-college läsåret 2020/2021 av VVS- Branschens Yrkesnämnd. Certifieringen tilldelas skolor som ger eleverna en kvalitetssäkrad utbildning som motsvarar företagens förväntade kunskapsnivå inför lärlingstiden. Programmet är sedan tidigare förstklassig skola.

-Detta är en bekräftelse på att vi erbjuder våra elever en kvalitetsstämplad utbildning, godkänd av branschen. Vi har väldigt duktiga lärare inom VVS och tillsammans med branschen kan vi ge våra elever goda möjligheter för att ta klivet ut i arbetslivet efter studierna, säger Lars-Erik Edblad, rektor vid VVS-och fastighetsprogrammet, Örnsköldsviks Gymnasium.

För att tilldelas certifieringen behöver man uppfylla ett antal kvalitetskriterier. VVS- Branschens Yrkesnämnd har bland annat titta på hur skolans lokaler ser ut, om det finns tillräckligt med lärare, kvaliteten på de praktiska övningarna och om eleverna får de kunskaper som företagen förväntar sig.

Förutom utmärkelsen får skolan och programmet även tillgång till bland annat marknadsföring från branschen, elevstipendier, lärarforum, material och en rad andra fördelar för utbildningen.

Läs mer om VVS- och fastighetsprogrammet vid Örnsköldsviks Gymnasium.

Aktuelltartikel publicerad av: Per-Olof Sedin

2021-01-12