Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Digitalt öppet hus med frågestund hos Örnsköldsviks gymnasium

Elever i årskurs nio och vårdnadshavare välkomnas till en digital frågestund inför gymnasievalet. Örnsköldsviks gymnasium har många olika program i form av yrkesprogram, gymnasial lärlingsutbildning, högskoleförberedande program, gymnasiesärskolans program och idrottsutbildningar. Hos oss hittar du även Introduktionsprogram. För dig som är intresserad av idrott har vi flera nationella idrottsutbildningar samt lokal idrottssatsning. Örnsköldsviks gymnasium består av två skolenheter, Nola och Park.

Digital frågestund Nolas gymnasieprogram

Torsdag 21 januari klockan 18:30-20:00

Digital frågestund Parks gymnasieprogram

Måndag 25 januari klockan 18:30-20:00

Här hittar du information om Örnsköldsviks gymnasiums program och det digitala öppet huset www.ornskoldsvik.se/oppethuslänk till annan webbplats

  1. Klicka på det program du är intresserad av. Här hittar du information och en video med elever som går detta program.
  2. Direkt under videon, högst upp på programsidan, hittar du programmets frågestund där du kan ansluta till ett videomöte med lärare och rektor för det aktuella programmet. Här kan du också ansluta till videomöte med Studie- och Yrkesvägledare (SYV) för att ställa frågor om utbildning och skola.
  3. Videomötena och frågestunderna använder sig av Microsoft Teams. Det krävs ingen nedladdning av något program eller något konto/inloggning för att komma åt mötena eller för att delta i samtalet. Det kan däremot vara stabilare och underlätta om du vill delta i textchatten om du har appen installerad. Du hittar den i så fall på https://teams.office.comlänk till annan webbplats. Även med appen kan du ansluta utan att logga in på något konto.

Direktlänk för att ladda ner Microsoft Teams (oavsett enhet) finns här: Ladda ned skrivbords- och mobilappar | Microsoft Teams

(https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-teams/download-applänk till annan webbplats)

Ställ din fråga via textchatten, lärarna svarar muntligen så slå på dina dators ljud. När du fått svar på dina frågor så kan du gå vidare till annan frågestund om du önskar. Textchatten hittar du längst ner eller högst upp i vyn för pågående möte.

Hur du ansluter till frågestunderna under det digitala öppet huset hos Örnsköldsviks gymnasium, anslutnigsgide i pdf-formatlänk till annan webbplats


Aktuelltartikel publicerad av: Ann-Sofie Mathiasson

2021-01-20