Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.
Industritekniska programmet är till för dig som vill arbeta inom verkstadsindustrin med tillverkning inom plåt, svets och skärande bearbetning.
Här kan du läsa mer om utbildningen.
Som elev på Industritekniska programmet har du möjlighet att från och med andra året få anställning som gymnasial lärling, Svensk gymnasielärling. Som Svensk Gymnasielärling inom Industriteknik tillbringar du halva tiden i skolan och halva tiden på ett företag, med lön. På din praktikplats lär du dig att hantera industriell teknik. Där får du hantera utrustning, material och processer som inte går att lära sig i skolan. År 1 tillbringas på skolan och den företagsförlagda utbildningen påbörjas år 2 och fortsätter i år 3.
Du kan läsa mer om Svensk gymnasielärling på hemsidan, www.gymnasielarling.se
Inriktining - Produktion och maskinteknik
Under praktiktiden ska du som elev arbeta heltid och följa arbetsplatsens normala arbetstider, det gäller om inget annat överenskommits. Det kan förekomma perioder under APL/lärlings- tiden då du kan ha åtagande på skolan, vilket medför att du har rätt till ledigt vid specialidrott och individuella val.
Här kan du ta del av mer information om arbetsmiljöfrågor som rör unga:
Information från Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbeta
Information från Skolverket - Ansvaret för elevernas arbetsmiljö
Du som elev är även försäkrad under din APL/lärlings-tid, försäkringen gäller även personskador. Vid händelse av tillbud eller olycksfall ska APL/lärlingsplatsen ta kontakt med rektor.
Sidansvarig:
Kontakta oss
Maria Schelin
Rektor
0660-883 29
Skicka e-post