Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är till för dig som har skaparglädje och tycker om att arbeta med hår, har känsla för stil och form, är självständig, serviceinriktad och vill arbeta med människor.

Här kan du läsa mer om frisörprogrammet.

Som elev på frisörprogrammet har du möjlighet att genomföra praktik i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande) under årskurs 1, 2 och 3. Vilket betyder att du kommer genomföra delar av utbildningen på ett företag.

Arbetstider, arbetsmiljö och försäkring

Eleven ska arbeta heltid och följa arbetsplatsens normala arbetstider, det gäller om inget annat överenskommits. Det kan förekomma perioder under APL-tiden då du som elev kan ha åtagande på skolan, vilket medför att du har rätt till ledigt vid specialidrott och individuella val.

Här kan du ta del av mer inforamtion om arbetsmiljöfrågor som rör unga:

Information från Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbetaPDF

Information från Skolverket - Ansvaret för elevernas arbetsmiljöPDF

Du som eleven är även försäkrad under din APL-tid, försäkringen gäller även personskador. Vid händelse av tillbud eller olycksfall ska APL-platsen ta kontakt med rektor.

Här finns mer information om försärking som gäller i skolan

Dokument som används av elev och handledare under APL-perioden:

Årskurs 1

Årskurs 2

Årskurs 3

Sidan uppdaterades

2021-01-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Marie Edin
Rektor
0660-883 32
Skicka e-post