Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg-och anläggningsprogrammet är till för dig som vill få grundläggande kompetenser inom områdena husbyggnad, mark- och anläggning och måleri. En betydande del av utbildningen sker arbetsplatsförlagt via så kallad APL. Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att du som elev utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Här kan du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet.

Information och dokument som används under APL-perioden:

Inriktning husbyggnad trä

Inrikning måleri

Arbetstider, arbetsmiljö och försäkring

Under praktiktiden, oavsett om det gäller APL eller lärlingsutbildning, ska du som elev arbeta heltid och följa arbetsplatsens normala arbetstider, det gäller om inget annat överenskommits. Det kan förekomma perioder under APL/lärlings- tiden då du kan ha åtagande på skolan, vilket medför att du har rätt till ledigt vid specialidrott och individuella val.

Här kan du ta del av mer information om arbetsmiljöfrågor som rör unga:

Information från Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbetaPDF

Information från Skolverket - Ansvaret för elevernas arbetsmiljöPDF

Du som elev är även försäkrad under din APL/lärlings-tid, försäkringen gäller även personskador. Vid händelse av tillbud eller olycksfall ska APL/lärlingsplatsen ta kontakt med rektor.

Här finns mer information om försärking som gäller i skolan

Sidan uppdaterades

2021-01-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Marie Edin
Rektor
0660 - 883 32
Skicka e-post