Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Universitetsutbildningar


Högskoleprogrammet till processoperatör, distans

Umeå universitet 120 hp

Som processoperatör arbetar du med att övervaka och styra olika tillverkningsprocesser och med att identifiera och lösa tekniska fel. Du jobbar framförallt inom kemisk industri, pappers- och massaindustri, energiföretag, metallindustri och vid sågverksföretag. Utbildningen sker i nära samarbete med processindustrier och passar dig som är intresserad av teknik, kemi och problemlösning.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjuksköterskeprogrammet, distans

Umeå universitet 180 hp

Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för vårdtagarens omvårdnad och vissa medicinska åtgärder, du har även arbetsledande uppgifter. Du samarbetar i team med andra yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet ger teoretiska såväl som praktiska kunskaper i omvårdnad, som är huvudområdet i utbildningen. Vidare ingår organisation och ledarskap. I utbildningen ingår också ämnen som anatomi, fysiologi, farmakologi, mikrobiologi, sjukdomslära, pedagogik och psykologi.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2021-01-05

Sidansvarig: