Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Dans

Kulturskolan i Örnsköldsvik erbjuder dans i grundskolan genom olika projekt samt löpande inom grund- och gymnasiesärskolan.

Vill man fördjupa sig inom ämnet dans erbjuds löpande kurser em/kväll för olika åldrar och olika nivåer. Under läsåret 2020/2021 finns 2 grupper som dansar balett samt 9 grupper i åldrarna 8-19 år som dansar jazzdans.

Jazz
Jazzdansen bygger precis som baletten mycket på det tekniska arbetet. Det är ofta en energifull dans som kan ses i många sammanhang i shower och på TV. Det som är spännande med jazzen är all den variation som kan förekomma, både i musik och i dansstil, temperament och känsla.

Balett
Balett är en strikt dansform som fodrar stor disciplin och koncentration. Fokus ligger på att via en klassisk stång och golvträning utveckla den tekniska styrkan, koordinationen och smidigheten hos eleverna. Många av våra danselever väljer balett som komplement just för att finslipa det tekniska arbetet.

Anmälan

Anmälan/intresseanmälan till vår dansverksamhet gör du via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Varje år finns det möjlighet att via e-tjänsten göra en intresseanmälan till våra danskurser em/kväll. (Se länken ovan). Anmälan behöver förnyas varje år.

Har man tidigare erfarenhet av balett eller jazz kan man ta kontakt med någon av danslärarna. (Kontaktinfo ovan). Då har vi eventuellt möjlighet att erbjuda plats i en befintlig grupp.

Danslärare på Kulturskolan
Susanne Thorén (Jazzdans, balett och musikal)
Anna Lassila (Jazzdans)

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktperson
Anna Lassila
076-808 33 66
Epost

Besöksadress

Danshuset
Parkgatan 2
891 34 Örnsköldsvik