Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Skolbio

Film är bäst på bio!

Ladda ned Skolbioprogram våren 2020PDF

Boka film häröppnas i nytt fönster

När det gäller skolbion har Örnsköldsvik många år varit en förebild för många andra svenska städer. En väsentlig skillnad är att här finns en filmpedagog som har skolbion som en del i sitt uppdrag. Detta leder förstås till att en organiserad och genomarbetad idé kan erbjudas till alla skolor i kommunen. Kommunens filmpedagog Bobby Andersson är Skolbions samordnare och arbetar även med att utforma handledningar till alla filmer. Varje termin innan filmvisningarna erbjuds kostnadsfri handledning med lärarna vars elever ska besöka biografen. Med detta upplägg, sätts filmen i ett sammanhang och blir ett réellt verktyg i lärandet.

De handledda lärarna uppmanas att se filmen och arbeta vidare på den inspiration de fått i mötet för att göra elevernas skolbiobesök så lärorikt som möjligt.

Varje termin väljs tre till fem filmer med omsorg av en referensgrupp bestående av lärare från olika skolformer i Örnsköldsvik. Gruppen träffas några gånger per termin för att planera vilka datum visningarna ska äga rum, och förstås vilka filmer som ska visas. Att besöka biografen kostar 15 kronor per skolelev. En avgift som respektive skolenhet står för.

Vill du som pedagog vara med i skolbiogruppen och då ha större inflytande på filmval? Kontakta bobby.andersson@ornskoldsvik.se!

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Bobby Andersson 
Samordnare
073-5087540
E-post