Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Teater och drama

Vi erbjuder verksamhet på dagtid genom olika projekt på de olika skolområdena runt om i kommunen, främst inom drama och levande rollspel. På kvällstid har vi grupper i dels teater, dels storytelling.

Teater

Teater blir till utifrån tre ingredienser – skådespelare, publik och en handling. Det är ett konstnärligt utövande där eleverna i Kulturskolans kurser får lära sig mer om skådespeleri, improvisation och vid olika tillfällen får möta en publik. Ibland får eleverna själva skriva eller hitta på handlingen i föreställningen, och ibland använder vi färdiga manus.

Dessa kurser hålls efter skoltid. Deltagande från årskurs fyra (och anmälan tidigast från årskurs tre). Vi håller till i Balineum på Nolaskolan.

Storytelling och rollspel.

Har du drömt om att vara hjälten i en film eller en berättelse? Med berättandets och fantasins hjälp kan du få vara precis det. Följ med på hisnande äventyr tillsammans med dina vänner. Storytelling är en berättarform i grupp, där det enda som sätter gränserna är deltagarnas fantasi. Detta erbjuds både som kurser efter skoltid och till skolklasser.

Levande historia

Levande historia är en del av dramapedagogiken där historieämnet levandegörs och fördjupas genom att eleverna själva får gestalta riddare eller vikingar tillsammans med Kulturskolans forntidsexpert.
Läs mer om Levande historia

Kulturskolan driver tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, teaterföreningen Teater Viljan och Kultur och Fritid ett eget kulturhus, den anrika Thuleteatern. Förutom Kulturskolan, Vuxenskolan och Teater Viljans teatergrupper används Thuleteatern bl.a. vid olika musikarrangemang.

Sidan uppdaterades

2020-10-14

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktpersoner
Anders Nilsson
070-3328693
epost
Linnea Norrby
072-572 16 59
epost