Teater och drama

Vi erbjuder verksamhet på dagtid genom olika projekt på de olika skolområdena runt om i kommunen, främst inom drama och levande rollspel. På kvällstid har vi grupper i dels teater och musikal, dels storytelling.

Teater blir till utifrån tre ingredienser – skådespelare, publik och en handling. Det är ett konstnärligt utövande där eleverna i Kulturskolans kurser får lära sig mer om skådespeleri, improvisation och vid olika tillfällen får möta en publik. Dessa kurser hålls efter skoltid. Deltagande från årskurs fyra (och anmälan tidigast från årskurs tre)
Anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Drama, i det här sammanhanget, är en pedagogisk metod där gruppen är central. Med hjälp av olika övningar får eleverna träna sådant som samarbete, fantasi och kreativitet. Vi på Kulturskolan erbjuder kommunens skolor att tillsammans med oss kombinera vanliga skolämnen med dramapedagogiken som verktyg. Anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Levande historia är en del av dramapedagogiken där historieämnet levandegörs och fördjupas genom att eleverna själva får gestalta riddare eller vikingar tillsammans med Kulturskolans forntidsexpert.
Läs mer om Levande historia här

Storytelling och rollspel. Har du drömt om att vara hjälten i en film eller en berättelse? Med berättandets och fantasins hjälp kan du få vara precis det. Följ med på hisnande äventyr tillsammans med dina vänner. Storytelling är en berättarform i grupp, där det enda som sätter gränserna är deltagarnas fantasi. Detta erbjuds både som kurser efter skoltid och till skolklasser. Anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musikal kombinerar de tre uttrycken teater, sång och dans. Dessa kurser är framför allt repertoarbaserade och bygger på att eleverna har bakgrund inom minst ett av respektive  ämne. Målet är inte bara att eleverna ska utvecklas i sång, dans och teater utan de ska främst arbeta på sitt sceniska uttryck. Exempelvis lära sig att ta regi, uttrycka sig på scen, improvisera samt att skapa egna karaktärer.

Kulturskolan driver tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, teaterföreningen Teater Viljan och Kultur och Fritid ett eget kulturhus, den anrika Thuleteatern. Förutom Kulturskolan, Vuxenskolan och Teater Viljans teatergrupper används Thuleteatern bl.a. vid olika musikarrangemang.

Sidan uppdaterades

2019-02-06

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktpersoner
Anders Nilsson
070-3328693
epost
Linnea Norrby
072-572 16 59
epost