Dans

På Kulturskolan i Örnsköldsvik erbjuder vi dans både i grundskolan och som löpande kurser på kvällstid.

Jazzdans erbjuds till alla danselever och sedan kan man välja till balett i mån av plats. Vi har även två musikalgrupper, en för barn och en för tonåringar, där man arbetar med musikalrepertoar med en danslärare, sånglärare och teaterlärare. (Läs mer om detta under fliken "musikal".)

Utbudet och upplägget varierar något från termin till termin beroende på vilka möjligheter som finns att starta nya grupper samt ta hand om de grupper som redan finns.

Anmälan

Anmälan/intresseanmälan till vår dansverksamhet gör du via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

När du gjort det hamnar du på vår intresselista och när vi startar nybörjargrupper i en viss ålder så plockar vi elever i just den åldern utifrån anmälningsdatum.

Vi startar oftast grupper på höstterminen och vi tar kontakt när vi kan erbjuda en plats. Pga en rad olika faktorer är det svårt att uppskatta hur lång tid du behöver stå i kö.

Har ditt barn dansat grundläggande dansteknik såsom balett och jazz kan du ta kontakt med oss danslärare. Då har vi eventuellt möjlighet att ta in ditt barn i en befintlig grupp.

Jazz
Jazzdansen bygger precis som baletten mycket på det tekniska arbetet. Det är ofta en energifull dans som kan ses i många sammanhang i shower och på TV. Det som är spännande med jazzen är all den variation som kan förekomma, både i musik och i dansstil, temperament och känsla.

Balett
Balett är en strikt dansform som fodrar stor disciplin och koncentration. Fokus ligger på att via en klassisk stång och golvträning utveckla den tekniska styrkan, koordinationen och smidigheten hos eleverna. Många av våra danselever väljer balett som komplement just för att finslipa det tekniska arbetet.  

Danslärare på Kulturskolan
Susanne Thorén (Jazzdans, balett och musikal)
Anna Lassila (Jazzdans)
Eva Kavenstrand (Jazzdans)
Maria Landfors (Jazz, balett)

Samarbetspartners

  • Örnsköldsviks Danscentrum (se nedan)
  • We Dancelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Jeremiah Music

Örnsköldsviks Danscentrum — ÖDC  

Alla dans- och musikalelever på Kulturskolans kvällskurser är automatiskt medlemmar i den ideella föreningen Örnsköldsviks Danscentrum. Våren 2016 antog föreningen nya stadgar och en ny styrelse bestående av både elever och vuxna valdes.

Syftet med föreningen är bl a att ansvara för det ekonomiska kring föreställningarna men även att driva  medlemmarnas frågor, fungera som en länk mellan föräldrar, elever, lärare och Kulturskolan samt stärka dansens intressen.

Sidan uppdaterades

2019-02-06

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktperson
Anna Lassila
076-808 33 66
Epost

Besöksadress

Danshuset
Parkgatan 2
891 34 Örnsköldsvik