Dans

Kulturskolan i Örnsköldsvik erbjuder dans i grundskolan genom olika projekt samt löpande inom grund- och gymnasiesärskolan.

Vill man fördjupa sig inom ämnet dans erbjuds löpande kurser em/kväll för olika åldrar och olika nivåer. Under läsåret 2019/2020 finns 2 tonårsgrupper som dansar balett samt 11 grupper i åldrarna 7-19 år som dansar jazzdans.

Utbudet varierar något från termin till termin beroende på vilka möjligheter som finns att starta nya grupper samt ta hand om de grupper som redan finns.

Anmälan

Anmälan/intresseanmälan till vår dansverksamhet gör du via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Varje år finns det möjlighet att via e-tjänsten göra en intresseanmälan till våra danskurser em/kväll. (Se länken ovan). Anmälan behöver förnyas varje år.

När det finns möjlighet att starta en nybörjargrupp i en viss ålder plockas elever i just den åldern utifrån anmälningsdatum. Vi tar kontakt via mail när vi kan erbjuda en plats och pga en rad olika faktorer är det svårt att uppskatta hur lång tid det kan ta.

Har man tidigare erfarenhet av balett eller jazz kan man ta kontakt med någon av danslärarna. (Kontaktinfo ovan). Då har vi eventuellt möjlighet att erbjuda plats i en befintlig grupp.

Jazz
Jazzdansen bygger precis som baletten mycket på det tekniska arbetet. Det är ofta en energifull dans som kan ses i många sammanhang i shower och på TV. Det som är spännande med jazzen är all den variation som kan förekomma, både i musik och i dansstil, temperament och känsla.

Balett
Balett är en strikt dansform som fodrar stor disciplin och koncentration. Fokus ligger på att via en klassisk stång och golvträning utveckla den tekniska styrkan, koordinationen och smidigheten hos eleverna. Många av våra danselever väljer balett som komplement just för att finslipa det tekniska arbetet.  

Danslärare på Kulturskolan
Susanne Thorén (Jazzdans, balett och musikal)
Anna Lassila (Jazzdans)
Cathrine Henriksson Guerron (Jazzdans)

Samarbetspartners

  • Örnsköldsviks Danscentrum (se nedan)
  • We Dancelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Jeremiah Music

Örnsköldsviks Danscentrum — ÖDC  

Alla danselever på Kulturskolans danskurser är automatiskt medlemmar i den ideella föreningen Örnsköldsviks Danscentrum. Styrelsen består av både vuxna och ungdomar.

Syftet med föreningen är bl a att ansvara för det ekonomiska kring dansföreställningarna som anordnas varje år. Intäkterna från föreställningarna används för att tillsammans med Kulturskolan betala ljud- och ljus samt för att köpa in scenkläder.

Föreningen ska även driva medlemmarnas frågor, fungera som en länk mellan föräldrar, elever, lärare och Kulturskolan samt stärka dansens intressen.

Sidan uppdaterades

2020-01-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktperson
Anna Lassila
076-808 33 66
Epost

Besöksadress

Danshuset
Parkgatan 2
891 34 Örnsköldsvik